Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Till helgen blir det fartfylld rullskidfest i Torsby. FOTO: Längd.se.
Till helgen blir det fartfylld rullskidfest i Torsby. FOTO: Längd.se.

Många anmälda till fartfylld rullskidfest i Torsby

Med över 90 anmälda från nio nationer - innan anmälningstiden gått ut - blir det högklassigt startfält när SK Bore och Torsby arrangerar världscup på rullskidor kommande veckoslut.
En fartfylld citysprint på fredagen blir dessutom en spektakulär publikupplevelse.

Torsbyrullen är den första deltävlingen i rullskidsvärldscupen och arrangeras i Torsby 13 till 15 juli. Bland de stora namnen som hittills är anmälda finns hemmahoppet från SK Bore, Anton Persson, och Hudikvallsåkaren Anton Lindblad. Dessutom ryssen Eugeniiy Dementiev.

De som har lägst FIS-punkter på damsidan är Sandra Schuetzova, Tjeckien, och Alena Prochazkova, Slovakien. En hel del anmälningar ytterligare beräknas komma in de närmaste dagarna, berättar Per-Åke Yttergård som är organisationsansvarig.

– Det går att efteranmäla sig fram till torsdag och vi har ett antal åkare till på gång. Inte minst de svenska landslagsåkarna.

Först ut på fredag kväll är en sprintprolog med i stort sett bara uppför från marknadsplatsen i södra delen av Torsby till målet mitt i centrum.

– I och med att det är fristil och fria hjul kommer det gå riktigt fort. Vi räknar med att mycket publik kommer för att uppleva världseliten på rullskidor. Dessutom pågår Torsbykalaset med artister och andra happenings, säger Per-Åke Yttergård.

Med speakern Kjell-Erik Kristiansen, som guidat publik genom flertalet OS och VM-lopp, blir det också drag i inramningen av arrangemanget.

På lördagen fortsätter tredagarstouren med 13 kilometer fristil masstart från Mårbacken till Finnsjön. En sträcka som kommer att ta ut sin rätt då höjdskillnaden är hundra meter de sista två kilometrarna.

Upplägget på touren är att det delas ut bonussekunder både fredag och lördag och
allt avgörs på söndagen med jaktstart i klassisk stil genom sju kilometer brant körning uppför Hovfjället.

Torsbyrullen ingår förutom i världscupen även i svenska rullskidcupen.

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...