Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Alfred Buskqvist, IK Stern, är en av åkarna i den svenska truppen till världscupen på rullskidor i Lettland. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Alfred Buskqvist, IK Stern, är en av åkarna i den svenska truppen till världscupen på rullskidor i Lettland. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Truppen till för-VM på rullskidor i Lettland

Svenska Skidförbundet har tagit ut landslagstruppen till rullskidsvärldscupen och för-VM i Madona, Lettland 20-22 juli.
Det är en liten trupp på sex seniorer och två juniorer som åker till andra världscupomgången.

Efter en smakstart för rullskidslandlaget vid världscupen i Torsby den gångna helgen är det dags för nästa etapp i sommarens rullskidsvärldscup, denna gången är tävlingsplatsen Madona, Lettland, som för fjärde året i rad står som värd för tävlingarna.

Tävlingarna är även för-VM då VM i rullskidor arrangeras i Madona sommaren 2019.

– Vi kommer med ett taggat lag som samlade på sig många värdefulla världscuppoäng i Torsby, detta har lagt en fin grund till fortsatta framgångar resten av sommaren. En chans vi ska göra allt förvalta på bästa sätt, säger förbundskapten Johan Ericson.

Tävlingsprogrammet består av tre separata tävlingar. Knockoutsprint fristil fredag 20 juli, 15/20 kilometer fristil masstart lördag 21 juli och 7,5/10 kilometer fristil individuell start söndag 22 juli.

Tävlingarnas officiella webbplats

Rullskidslandslaget till världscupen i Madona:

Damer
 
Julia Angelsiöö, Storvreta IK 
Jackline Lockner, Hudiksvalls IF

Herrar 
Robin Norum, IFK Umeå
Erik Silfver, IFK Umeå 
Victor Gustafsson, IFK Mora 
Alfred Buskqvist, IK Stern

Damer junior 
Moa Hansson, Landsbro IF

Herrar junior 
Johan Ekberg, Nacka-Värmdö SK

 

Siste nyheter

Charlotte Kalla är Sveriges mest omskrivna idrottare det senaste året. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Charlotte Kalla Sveriges mest omskrivna idrottare

För första gången på nio är är det tjej i topp på listan över Sveriges mest omskrivna idrottsprofiler. Det är Charlotte Kalla som brutit den manliga dominansen på listan. – Ett riktigt stort erkänna...
Piteå Elit, med fixstjärnan Charlotte Kalla, beskriver i ett pressmeddelande vad som ligger bakom föreningens position i skidsverige. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Så jobbar Piteå Elit

Piteå Elit har under lång tid varit framträdande inom svensk längdskidåkning med Charlotte Kalla som den stora stjärnan. Nyligen blev klubben rankad som nummer ett bland Sveriges skidklubbar av skids...
Johan Ekberg vann Gålörullen före Jonathan Hedbys och Robert Brundin. FOTO: Andreas Karlsson.

Världens bästa junior vann Gålörullen

För ett par veckor sedan avgjordes sista deltävlingen i Snö & Tö Rullskidstour - Gålörullen. Vinnare i finalen blev Johan Ekberg och Elin Mcallan. Totalvinnare av touren blev Jonathan Hedbys och Jenn...