Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Petter Northug (1), Morten Eide Pedersen (gult) och Martin Johnsrud Sundby (4) är några av de vassa åkare som kommer till start i sex mil långa Blink Classics den 1 augusti. FOTO: Tonja Hjöllo.
Petter Northug (1), Morten Eide Pedersen (gult) och Martin Johnsrud Sundby (4) är några av de vassa åkare som kommer till start i sex mil långa Blink Classics den 1 augusti. FOTO: Tonja Hjöllo.

Vasst startfält på Blink Classics

Det är nu en vecka kvar till andra deltävlingen i långloppscupen på rullskidor - Guide World Classic Tour.
Det handlar om Blink Classics i Norge den 1 augusti med en knippe olympiska mästare och världsmästare på startlinjen tillsammans med långloppseliten.

På herrsidan kommer Norge med bland andra: Sundby, Krüger, Northug, Holund och Röthe.
De får möta ryssarna Ustiugov och Bolshunov, britten Musgrave, hela franska laget med Manificat i spetsen, lovande italienaren DeFabiani, kanadensaren Harvey och inte minst olympiske mästaren på 50 kilometer, Finlands Iivo Niskanen.

Av långloppsspecialisterna så kommer förstås tourledaren Anders Mölmen Höst, Team Serneke. Dessutom Morten Eide Pedersen och Simon Östensen, Team BN Bank. Team Ragde Eindom kommer med Vasaloppsvinnaren Andreas Nygaard samt de övriga vassa åkarna i teamet: Gjerdalen, Moen Fjeld, Aukland och svenske Oskar Kardin.

I fjol togs de fyra första platserna av världscupåkare så långloppsåkarna är förstås ute efter revansch.

I damklassen blir det en tuff fight mellan fjolårsegraren Astrid Öyre Slind, Team Koteng och Justyna Kowalczyk som vann de två deltävlingar hon åkte i Guide World Classic Tour förra året. Vi får se om också Masako Ishida kan utmana.

Totalt kommer 14 team till start och 13 nationaliteter kommer att representeras.

Blink Classics är också för motionärer. I år kommer Blink Classics att nå 450 anmälda i sin tredje upplaga. Första året var det cirka 200 deltagare.

På sidan av vägen kommer det bli en en stor fest längs sex milen som skiljer Ålgård från Sandnes. Det börjar på eftermiddagen med konserter och aktiviteter och med många åskådare längs vägen i en Tour de France-atmosfär på vägen till Sandnes!

Det är imponerande 300 000 norska i kronor prispengar. Vinnarna kan åka hem med ett pris på 75 000 kronor.

Blink Classics kommer att kunna följa live i Norge på NRK från 18.00. Höjdpunkterna i loppet kommer att publiceras på Guide World Classic Tour sociala medier.

Totalställning i Guide World Classic Tour 2018 finns här:
https://www.worldclassictour.com/standings-2018/

Läs mer om Blink Classics här:
http://www.blinkfestivalen.no/blink-classics

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...