Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
2016 vann Tobias Westman Höstrullen närmast före Marcus Johansson. Westman kommer till start även i år. FOTO: Hestra IF.
2016 vann Tobias Westman Höstrullen närmast före Marcus Johansson. Westman kommer till start även i år. FOTO: Hestra IF.

Snart dags för Höstrullen i Borås

Söndag 19 augusti arrangerar Hestra IF Höstrullen som i år även ingår i Västsvenska rullskidcupen.
Tävlingen avgörs på varvbana på Viareds industriområde utanför Borås - samma bana som förra årets rullskid-SM.

– I nuläget är tre av fjolårets toppfem-åkare i H21 anmälda: Tobias Westman, Alfred Buskqvist och Mattias Bryntesson, berättar Daniel Åkerberg från Hestra IF

De senaste åren har det varit klungkörning och tävlingen har avgjorts först på upploppet. Frågan är om det blir den starkaste spurtaren som tar segern i år med?

– Det är en relativt flack bana men det finns ändå två backar per varv att utmana sina konkurrenter på, berättar Åkerberg.

Distansen som gäller är 27 kilometer och loppet går på rullskidor med rullmotstånd 2. Det finns även ungdoms- och motionsklasser på kortare distanser.

– På damsidan är det endast ett fåtal anmälda än så länge. Ordinarie anmälan är till måndag 13 augusti men det finns även möjlighet till efteranmäla till dagen innan tävlingen, informerar Daniel Åkerberg.

Läs mer om Höstrullen här:
http://www.hestraif.se/arrangemang/hostrullen/

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...