www.langd.se

Helene Söderlund spurtade in som stark tvåa på Trollhättan City Trail. FOTO: Alliansloppet Action Week.
Helene Söderlund spurtade in som stark tvåa på Trollhättan City Trail. FOTO: Alliansloppet Action Week.

Skidåkare högt upp på Trollhättan City Trail

Det var många skidåkare högt upp i resultatlistan när Trollhättan City Trail avgjordes på lördagen.
Det blev andraplatser för både fransmannen Adrien Mougel, Jobstation Rossignol och Helene Söderlund, 2XU Sverige.

Trollhättan City Trail ingår i Alliansloppet Action Week och Nations Challenge mellan Sverige och Norge i tio sporter och tolv tävlingar under veckan.

– Det var en härlig tävling med fin kamp mellan ett gäng duktiga skidåkare på start som mötte duktiga orienterare, maratonlöpare och banlöpare, säger Baptiste Noel från arrangörsstaben.

I damklassen blev det en andraplats för Helene Söderlund. Den förre IFK Mora-längdåkaren och tidigare världsmästaren i skidorientering tävlade nu för 2XU Sverige. Helene har lagt ner elitsatsningen på längdåkning men löpformen ser ut att vara bättre än någonsin.

Nu gick hon en tuff kamp mot löparen Karin Nilsson, Ullevi IF. Nilsson vann med 18 sekunder efter att duon tagit varsitt spurtpris.

– Hon var lite starkare än mig efter långtrappan med cirka 1,5 kilometer kvar, berättar Helene.

Helene Söderlund till vänster med vinnaren Karin Nilsson i mitten och trean Tova Eurén Magnusson. FOTO: Alliansloppet Action Week.
Helene Söderlund till vänster med vinnaren Karin Nilsson i mitten och trean Tova Eurén Magnusson. FOTO: Alliansloppet Action Week.

Även på tionde plats hittar vi en skidåkare, och inte vilken som helst utan vinterns vasaloppsvinnare Lina Korsgren. Lina som cyklade stark på Cykelvasan förra helgen med en 22:a plats tävlar varje helg i olika idrotter nu. Om en veckan väntar Alliansloppet på rullskidor.

I herrklassen var elitorienteraren Fredrik Bakkman klart starkast på den tuffa banan med många rejäla stigningar, några med riktigt tuffa trappassager.

Bakkman vann hela 2.15 före franske längdåkaren Adrien Moguel som precis klarade norske maratonlöparen Andreas Myhre Sjurseth på upploppet. Norrmannen som vunnit Oslo maraton tre gånger och även är norsk mästare på maraton.

Franske längdåkaren Adrien Moguel spurtade in som stark tvåa på Trollhättan City Trail. FOTO: Alliansloppet Action Week.
Franske längdåkaren Adrien Moguel spurtade in som stark tvåa på Trollhättan City Trail. FOTO: Alliansloppet Action Week.

Näst bäste skidåkare blev Team Sernekes Anders Malmen Höst på femte plats. Höst som är en av huvudfavoriterna på Alliansloppet på rullskidor på kommande lördag.

Duktiga franska längdåkare hittar vi som sexa, sjua och nia: Arnaud Du Pasquier, Bastien Poirrier och Gerard Agnellet. På tionde plats evigt unge Anders Aukland, 45 och som tolva Ludvig Tärning, Team Serneke.

Resultat från Trollhättan City Trail finns här.

I Nations Challenge så tog Sverige delsegern och de tre första poängen. De tre bästa herrarna och två bästa damerna räknades.

 

Siste nyheter

Anton Karlsson vann Klarälvsloppet före Stian Hoelgaard och Oskar Kardin i fjol. Vem vinner herrklassen i år? FOTO: Klarälvsloppet.

Klarälvsloppet sänds live här på Längd.se på söndag

På söndag är det dags för Klarälvsloppet Rollerski 90K med världseliten i långlopp på plats. Norska Team Koteng och Team Ragde Eiendom samt svenska Lager 157 Ski Team och Team Serneke är på plats och ...
Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...
anna_johan_vlcoacher

Anna och Johan Olsson nya officiella Vasaloppscoacher

Vasaloppet har sedan 2014 utnämnt certifierade coacher för att erbjuda kvalitetssäkrad träningsrådgivning. Det är en skara med gedigen kunskap som nu förstärks ytterligare när Anna och Johan Olsson ti...