Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johan Kanto tog spurten precis före Markus Jönsson vid Nybrorullen förra året. I år har tävlingarna i Nybro 1-2 september SM-status. FOTO: Nybro Ski.
Johan Kanto tog spurten precis före Markus Jönsson vid Nybrorullen förra året. I år har tävlingarna i Nybro 1-2 september SM-status. FOTO: Nybro Ski.

Snart dags för Nybrorullen - med SM-status

Första helgen i september är det dags för fjärde upplagan av Nybrorullen. I år har tävlingarna SM-status och liksom förra året är söndagens masstart även seedningslopp till Vasaloppet.
– Årets lopp lockar både Vasaloppsåkare och den yppersta eliten - en riktig skidfest, med andra ord, säger Lasse Ericsson från arrangerande Nybro Ski.

Tävlingarna inleds på lördagen med fristilsklasser med individuell start. SM-veckans dubbla guldmedaljör, Tobias Westman, finns bland de anmälda och kommer säkert att göra sitt yttersta för att dryga ut medaljskörden ytterligare.

På söndagen avgörs det riktiga kraftprovet, 41 kilometer masstart i klassisk stil. I täten lär det bli klungkörning och spurt in mot mållinjen. I fjol vann Johan Kanto strax före Markus Jönsson.

Vem drar längsta strået i år?

I damklassen är anmälningsläget ännu ganska tunt, men kanske är det dags för hemmaklubbens starka Erika Karlsson att staka hem en SM-medalj?

– Vi i arrangerande Nybro Ski räknar med att både elit och motionärer tar chansen att tävla på den fina banan, berättar Lasse Ericsson, som även lovar fina priser.

– Det blir priser till alla medaljörerna på söndagen, samt massor med utlottade priser, informerar Lasse.

Vi har med andra ord en riktigt rullskidsfest att se fram emot i Nybro 1-2 september!
 
Mer info finns på www.nybrorullen.se eller på www.facebook.se/nybrorullen.

 

Siste nyheter

klaralvloppet_live19

Se Klarälvsloppet live här!

Nio mil långa Klarälvsloppet startar 09.00 på söndagen och sändningen startar 08.45.  Du ser loppet live i spelaren nedan.
teaser_theroadahead

En teaser för filmen Rullskidor genom Sverige

I somras åkte Fredrik Erixon rullskidor från Karesuando till Smygehuk på 28 dagar. Den 10 februari är det premiär för filmen - The Road Ahead - om hans äventyr. Redan nu finns dock en kort teaser som ...
vw_ucup_logo

Volkswagen ny titelsponsor till nationell ungdomscup

Svenska Skidförbundet längds nationella ungdomscup för 13–14-åringar får en ny titelsponsor genom Volkswagen Transportbilar och döps om till Volkswagen Ungdomscup. – Vi ser fram emot att vara en del ...