Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johan Kanto tog spurten precis före Markus Jönsson vid Nybrorullen förra året. I år har tävlingarna i Nybro 1-2 september SM-status. FOTO: Nybro Ski.
Johan Kanto tog spurten precis före Markus Jönsson vid Nybrorullen förra året. I år har tävlingarna i Nybro 1-2 september SM-status. FOTO: Nybro Ski.

Snart dags för Nybrorullen - med SM-status

Första helgen i september är det dags för fjärde upplagan av Nybrorullen. I år har tävlingarna SM-status och liksom förra året är söndagens masstart även seedningslopp till Vasaloppet.
– Årets lopp lockar både Vasaloppsåkare och den yppersta eliten - en riktig skidfest, med andra ord, säger Lasse Ericsson från arrangerande Nybro Ski.

Tävlingarna inleds på lördagen med fristilsklasser med individuell start. SM-veckans dubbla guldmedaljör, Tobias Westman, finns bland de anmälda och kommer säkert att göra sitt yttersta för att dryga ut medaljskörden ytterligare.

På söndagen avgörs det riktiga kraftprovet, 41 kilometer masstart i klassisk stil. I täten lär det bli klungkörning och spurt in mot mållinjen. I fjol vann Johan Kanto strax före Markus Jönsson.

Vem drar längsta strået i år?

I damklassen är anmälningsläget ännu ganska tunt, men kanske är det dags för hemmaklubbens starka Erika Karlsson att staka hem en SM-medalj?

– Vi i arrangerande Nybro Ski räknar med att både elit och motionärer tar chansen att tävla på den fina banan, berättar Lasse Ericsson, som även lovar fina priser.

– Det blir priser till alla medaljörerna på söndagen, samt massor med utlottade priser, informerar Lasse.

Vi har med andra ord en riktigt rullskidsfest att se fram emot i Nybro 1-2 september!
 
Mer info finns på www.nybrorullen.se eller på www.facebook.se/nybrorullen.

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...