Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
28-30 september blir det skidfest på Kviberg i Göteborg med tävlingar både på snö och på rullskidor. FOTO: Göteborgs skidfestival.
28-30 september blir det skidfest på Kviberg i Göteborg med tävlingar både på snö och på rullskidor. FOTO: Göteborgs skidfestival.

En månad kvar till Göteborgs skidfestival

Helgen 28-30 september blir det skidfest på Kviberg i Göteborg. Fyra deltävlingar arrangeras och nyttjas av tre olika tävlingar. Samtidigt!
Det handlar om Göteborgs skidfestival.

I skidfestivalen för ungdomar och juniorer ingår tre deltävlingar ingår; fristilssprint på snö fredag kväll i Skidome, fristil-individuell start lördag förmiddag och avslutande jaktstart klassisk lördag eftermiddag. Skidfestivalen har följande klasser: HD10 - HD17.

Det blir också Götalandsmästerskap på rullskidor; Fristil med individuell start på lördag förmiddag, klassisk masstart långlopp på söndagen. Klasser: HD12 – H70.

Dessutom är det Västsvenska Rullskidcupen; Fristil med individuell start lördag förmiddag, klassisk masstart långlopp söndag. Klasser: HD21, D40 samt upp till och med H70. Även ungdom och juniorklasser arrangeras.

Det blir en intensiv helg med andra ord.

Inbjudan finns här.

Göteborgs skidfestival arrangeras av IK Stern, OK Landehof, Sävedalens AIK och Göteborgs Skidförbund.

 

Siste nyheter

Pontus Nordström spurtade hem segern i Engelbrektsrullen före Tom Fahlén till vänster och Daniel Richardsson till höger. FOTO: Jörgen Hjerpe.

Pontus Nordström spurtvann Engelbrektsrullen

Fyra mil långa Engelbrektsrullen kördes på lördagen och i herrklassen blev det spurtavgörande mellan fem åkare där Pontus Nordström, Östervåla IF/Team Serneke var starkast. Damklassen tog Malin Hedlu...
Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...