www.langd.se

28-30 september blir det skidfest på Kviberg i Göteborg med tävlingar både på snö och på rullskidor. FOTO: Göteborgs skidfestival.
28-30 september blir det skidfest på Kviberg i Göteborg med tävlingar både på snö och på rullskidor. FOTO: Göteborgs skidfestival.

En månad kvar till Göteborgs skidfestival

Helgen 28-30 september blir det skidfest på Kviberg i Göteborg. Fyra deltävlingar arrangeras och nyttjas av tre olika tävlingar. Samtidigt!
Det handlar om Göteborgs skidfestival.

I skidfestivalen för ungdomar och juniorer ingår tre deltävlingar ingår; fristilssprint på snö fredag kväll i Skidome, fristil-individuell start lördag förmiddag och avslutande jaktstart klassisk lördag eftermiddag. Skidfestivalen har följande klasser: HD10 - HD17.

Det blir också Götalandsmästerskap på rullskidor; Fristil med individuell start på lördag förmiddag, klassisk masstart långlopp på söndagen. Klasser: HD12 – H70.

Dessutom är det Västsvenska Rullskidcupen; Fristil med individuell start lördag förmiddag, klassisk masstart långlopp söndag. Klasser: HD21, D40 samt upp till och med H70. Även ungdom och juniorklasser arrangeras.

Det blir en intensiv helg med andra ord.

Inbjudan finns här.

Göteborgs skidfestival arrangeras av IK Stern, OK Landehof, Sävedalens AIK och Göteborgs Skidförbund.

 

Siste nyheter

anna_johan_vlcoacher

Anna och Johan Olsson nya officiella Vasaloppscoacher

Vasaloppet har sedan 2014 utnämnt certifierade coacher för att erbjuda kvalitetssäkrad träningsrådgivning. Det är en skara med gedigen kunskap som nu förstärks ytterligare när Anna och Johan Olsson ti...
Alfred Buskqvist och Marcus Johansson gjorde upp om segern på rullskid-SM:s masstart och Marcus tog hem spurten. FOTO: Svenska skidförbundet.

Guld till Marcus Johansson och Olivia Hansson på SM i masstart

Årets huvudsäsong för rullskidor avslutades under söndagen i Skövde med SM i masstart långdistans. Tävlingarna var även finalen för årets STS Roll Cup. Marcus Johansson, Ulricehamns IF och Olivia Han...
Johan Ekberg och Truls Gisselman vann dubbelt i juniorklassen på rullskidvärldscupens final. Ekberg blev också totalvinnare. FOTO: Svenska skidförbundet.

Svensk dubbel för både damseniorerna och herrjuniorerna

Det blev en fantastisk avslutning för svensk del på rullskidvärldscupens minitour i Italien. Linn Sömskar och Moa Olsson tar en dubbel likaså Johan Ekberg och Truls Gisselman. Johan vann också totala ...