Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Den svenska truppen inför avresan. Längst upp till vänster assisterande förbundskapten Mikael Johansson. FOTO: Johan Ericson.
Den svenska truppen inför avresan. Längst upp till vänster assisterande förbundskapten Mikael Johansson. FOTO: Johan Ericson.

Rullskidslandlaget till världscupen i Ryssland

Svenska Skidförbundet har tagit ut truppen som representerar rullskidslandslaget vid världscupen i Khanty-Mansijsk, Ryssland.
Truppen består av åtta åkare.

Rullskidsvärldscupen 2018 startar om efter några veckors uppehåll med den tredje tävlingshelgen i Khanty-Mansijsk, Ryssland. Rullskidlandslaget samlades under onsdagseftermiddagen på Arlanda för den långa och spännande resan till centrala Ryssland.

Tävlingsprogrammet den kommande helgen består av individuella tävlingar 31 augusti, sprint 1 september och masstart 2 september. Alla tävlingar är separata och i fri teknik.

– Vi har ett starkt lag som vi tror stenhårt på. Flera av åkarna kan genom att samla ordentligt med poäng under helgen skaffa sig väldigt fina förutsättningar för slutsegrarna i den totala världscupen, som avslutas i mitten av september i Italien, säger förbundskapten Johan Ericson.

– Enligt ryktena inför tävlingarna så kommer det ryska landslaget med många starka åkare när de nu har tävlingar på hemmaplan. Lägg därtill det snabba italienska landslaget och även våra norska vänner som har ett starkt lag. Det blir en härlig utmaning med den konkurrensen, fortsätter Johan Ericson.

Totalt leder Johan Ekberg, Nacka Värmdö SK, herrarnas juniorklass och Robin Norum, IFK Umeå, herrklassen inför tävlingarna i Ryssland. Moa Hansson, Landsbro IF, leder även damjuniorklassen men hon är inte med rullskidslandlaget denna gång.

Rullskidslandslaget till Khanty-Mansijsk består av följande åkare:

Damjunior 
Hanna Abrahamsson, Eksjö SOK

Herrjunior
Johan Ekberg, Nacka Värmdö SK

Damer
Julia Angelsiöö, Storvreta IK 
Jackline Lockner, Hudiksvalls IF 

Herrar 
Alfred Buskqvist, IK Stern 
Victor Gustafsson, IFK Mora SK 
Robin Norum, IFK Umeå 
Erik Silfver, IFK Umeå

Tävlingarnas officiella webbplats

 

Siste nyheter

Charlotte Kalla är Sveriges mest omskrivna idrottare det senaste året. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Charlotte Kalla Sveriges mest omskrivna idrottare

För första gången på nio är är det tjej i topp på listan över Sveriges mest omskrivna idrottsprofiler. Det är Charlotte Kalla som brutit den manliga dominansen på listan. – Ett riktigt stort erkänna...
Piteå Elit, med fixstjärnan Charlotte Kalla, beskriver i ett pressmeddelande vad som ligger bakom föreningens position i skidsverige. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Så jobbar Piteå Elit

Piteå Elit har under lång tid varit framträdande inom svensk längdskidåkning med Charlotte Kalla som den stora stjärnan. Nyligen blev klubben rankad som nummer ett bland Sveriges skidklubbar av skids...
Johan Ekberg vann Gålörullen före Jonathan Hedbys och Robert Brundin. FOTO: Andreas Karlsson.

Världens bästa junior vann Gålörullen

För ett par veckor sedan avgjordes sista deltävlingen i Snö & Tö Rullskidstour - Gålörullen. Vinnare i finalen blev Johan Ekberg och Elin Mcallan. Totalvinnare av touren blev Jonathan Hedbys och Jenn...