Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Helgen 12-14 oktober är det säsongspremiär för längdåking på Idre Fjäll. I samarbete med Skistart arrangeras en testhelg med många leverantörer på plats. FOTO: Idre Fjäll.
Helgen 12-14 oktober är det säsongspremiär för längdåking på Idre Fjäll. I samarbete med Skistart arrangeras en testhelg med många leverantörer på plats. FOTO: Idre Fjäll.

Testhelg på Idre Fjäll 12-14 oktober

Vi går mot höst och vinter och på vissa håll är vintern närmare än vad man kan tro.
Helgen 12-14 oktober har Idre Fjäll premiärhelg och då planerar man att ha 10 kilometer spår för längdskidåkning.
Då arrangerar man en testhelg i samarbete med Skistart och ett stort antal leverantörer finns på plats och visar vinterns nyheter.

– Alla stora leverantörer kommer att finnas på plats. I nuläget är det klart med ett 20-tal och fler tillkommer, säger Johan Rehnström från Skistart.

På Idre Fjäll har man sparat mycket stora mängder snö och till premiärhelgen är planen att ha preparerat för 10 kilometer längdskidåkning.

– Till den här säsongen har vi sparat 260 000 kubikmeter snö, det är 20 000 kubikmeter mer än föregående säsong, säger Tommy Halvarsson, marknadsansvarig på Idre Fjäll.

Det här bäddar förstås för fina möjligheter att testa nyheter från den stora mängden leverantörer som kommer finnas på plats.

– Såna här testhelger har varit vanliga på alpinsidan men inte inom längd. Det har saknats men nu kan vi erbjuda en riktig toppenhelg, säger Johan Rehnström.

– Leverantörerna kommer att han med sig testskidor och givetvis också andra produkter som stavar, skidskor och så vidare, fortsätter Rehnström.

– Vi kommer också ha en del specialerbjudanden under helgen samt några erbjudanden tillsammans med våra leverantörer, berättar Johan vidare.

Att få chansen att testa produkter i sitt rätta element - på snö - är givetvis en stor fördel om man ska investera i ny utrustning. Nu får man möjligheten till en tidig helg på snö och samtidigt kombinera träning med att jämföra ny utrustning med sin gamla.

Idre Fjäll erbjuder förmånliga boendealternativ under premiärhelgen.

Du kan läsa mer om testhelgen här.

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...