Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Moa Hansson har inlett rullskidvärldscupens avslutning med två pallplatser. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Moa Hansson har inlett rullskidvärldscupens avslutning med två pallplatser. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Svenska pallplatser vid världscupfinalen

Det svenska rullskidlandslaget inledde helgens världscupfinal i Italien med flera pallplatser under torsdagen och fredagen.
Två pallplatser har junioren Moa Hansson tagit med seger på torsdagens backlopp och tredjeplats på fredagens sprint.

Landsbro-åkaren Moa vann torsdagens backlopp 14 sekunder före Chiara Becchis, Italien. På fredagens sprint var det just Becchis som Moa slog när hon grejade tredjeplatsen.

Nacka Värmdös Johan Ekberg försvarar de svenska färgerna bland herrjuniorerna och tog en fin andraplats på backloppet endast fyra sekunder bakom italienaren Riccardo Lorenzo Masiero. Johan blev sedan fyra på sprinten.

Bland damseniorerna så startade finalhelgen med en fjärdeplats för Storvretas Julia Angelsiöö på backracet. Hudiksvalls Jackline Lockner blev det då en elfteplats.

På sprinten så var Lockner stark och räckte till en tredjeplats.

På herrsidan har det inte blivit några pallplatser. På backracet var Robin Norum, IFK Umeå, bäst av svenskarna med en sjunde plats minuten bakom rumänen Paul Constantin Pepene.

På sprinten var Victor Gustafsson, IFK Mora, bäst med en åttondeplats.

Idag fortsätter tävlingarna i Val di Fiemme där det blir masstart i fri stil. På söndag avslutas minitouren, och hela världscupen, men jaktstart i klassisk teknik där målet är beläget uppe på Alpe Cermis.

Resultat

Damjuniorer backlopp

Herrjuniorer backlopp

Damer backlopp

Herrar backlopp

Damjuniorer sprint

Herrjuniorer sprint

Damer sprint

Herrar sprint

 

Siste nyheter

Charlotte Kalla är Sveriges mest omskrivna idrottare det senaste året. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Charlotte Kalla Sveriges mest omskrivna idrottare

För första gången på nio är är det tjej i topp på listan över Sveriges mest omskrivna idrottsprofiler. Det är Charlotte Kalla som brutit den manliga dominansen på listan. – Ett riktigt stort erkänna...
Piteå Elit, med fixstjärnan Charlotte Kalla, beskriver i ett pressmeddelande vad som ligger bakom föreningens position i skidsverige. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Så jobbar Piteå Elit

Piteå Elit har under lång tid varit framträdande inom svensk längdskidåkning med Charlotte Kalla som den stora stjärnan. Nyligen blev klubben rankad som nummer ett bland Sveriges skidklubbar av skids...
Johan Ekberg vann Gålörullen före Jonathan Hedbys och Robert Brundin. FOTO: Andreas Karlsson.

Världens bästa junior vann Gålörullen

För ett par veckor sedan avgjordes sista deltävlingen i Snö & Tö Rullskidstour - Gålörullen. Vinnare i finalen blev Johan Ekberg och Elin Mcallan. Totalvinnare av touren blev Jonathan Hedbys och Jenn...