Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Frida Karlsson vann Lidingöloppet i F19-klassen på fina tiden 36.20. FOTO: Jocke Lagercrantz.
Frida Karlsson vann Lidingöloppet i F19-klassen på fina tiden 36.20. FOTO: Jocke Lagercrantz.

Starka skidåkare på Lidingöloppet

Flera skidåkare visade fin löpform på Lidingöloppet idag. Klassegrare blev två av landets mest lovande skidtjejer: Frida Karlsson, Sollefteå och Moa Lundgren, Umeå.
Johan Olsson imponerade med 15:e plats på 30 kilometer med nytt pers: 1.46,31.

Frida Karlsson vann klart i F19-klassen över 10 kilometer på fina tiden 36.20. Frida vann 46 sekunder före finska Astrid Snäll.

Moa Lundgren vann F22 men hade nära två minuter längre tid än Frida, 38.11.

Johan Olsson slog sin tid från i fjol och sprang in på 1.46,31 och blev 15:e man. Nu var ingen av de skidåkare som Johan nu är tränare för i landslaget med, men vi är ganska säkra på att ingen av dem hade hängt med Johan under de tre milen idag.

Några skidåkare som dock sprang var IF Hallbys Johannes Eklöf som blev 21 på 1.48,56 och Åsarnas Marcus Ruus som sprang i mål som 24:a på 1.49.52.

Andra skidåkare med bra fart på benen under dagen var till exempel Jacob Nystedt som blev nia i M22 över 15 kilometer på 52.42. 15 kilometer i damklassen sprang också Annika Löfström som blev elva på 1.00,22 och Anna Jönsson Haag som slutade som 17:e på 1.04,30.

I F17 över 10 kilometer blev Märta Rosenberg, Duved fin trea på 39.56.

Resultat från Lidingöloppet finns här.

Siste nyheter

Pontus Nordström spurtade hem segern i Engelbrektsrullen före Tom Fahlén till vänster och Daniel Richardsson till höger. FOTO: Jörgen Hjerpe.

Pontus Nordström spurtvann Engelbrektsrullen

Fyra mil långa Engelbrektsrullen kördes på lördagen och i herrklassen blev det spurtavgörande mellan fem åkare där Pontus Nordström, Östervåla IF/Team Serneke var starkast. Damklassen tog Malin Hedlu...
Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...