Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Snöläggning pågår på väg mot Södergrenbacken i Bruksvallarna. Till torsdagens officiella träning kommer banan på 3,3 kilometer vara klar. FOTO: Jocke Lagercrantz.
Snöläggning pågår på väg mot Södergrenbacken i Bruksvallarna. Till torsdagens officiella träning kommer banan på 3,3 kilometer vara klar. FOTO: Jocke Lagercrantz.

Södergrenbacken körs som planerat

Med två dagar kvar till den TV-sända Sverigepremiären står Södergrenbacken klar.
– Jag är väldigt stolt över det jobb som lagts ner de senaste dagarna för att få till tävlingsbanorna i gott skick, säger tävlingsledaren för Bruksvallsloppet, Mikaela Sundbaum.

Med lång historik har tävlingsupptakten gått i den klassiska skidorten Bruksvallarna och i år är man tillbaka i direktsändningen i SVT och Vinterstudion. Några av världens bästa skidåkare kommer att vara på plats och på spel står platser till att åka den första världscuptävlingen i Ruka Finland.
 
Man har inte haft vädergudarna på sin sida i den snösäkra dalgången i Funäsfjällen utan har fått lagt ner ett enormt jobb för att få till utslagsgivande och tuffa banor. Under tisdagen jobbades det febrilt med att köra snö från Ramundberget för att få till 3,3 kilometer inklusive Södergrenbacken. Lagom till officiell träning torsdag klockan 11.00 kommer banorna vara iordningställda. 

– Det är häftigt att se en hel bygd sluta upp för att vi ska leverera förstklassiga tävlingar, det är många som ställt upp och handskottat de senaste dagarna, säger Mikaela Sundbaum.
 
Arrangören räknar med stort antal startande.

– Vi kommer inte att begränsa antalet deltagare utan ser fram emot stora tävlingsklasser. Vi har beställt fler nummerlappar nu på morgonen.
 
Kända namn som Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Ebba Andersson, Ida Ingemarsdotter, Hanna Falk, Calle Halfvarsson och Oskar Svensson finns med i helgens startlistor.  
 
Bruksvallsloppet
16 november fri teknik D 21 5 km, H 21 10 km
17 november klassisk teknik D21 10 km, D17-20 5 km, H 21 15 km, H17-20 10 km
18 november fri teknik D21/H21, D17-20/H17-20

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...