www.langd.se

Dagens snabbaste juniorer i Bruksvallarna var Axel Aflodal, tvåa, Leo Johansson, etta och Johan Herbert, trea. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Dagens snabbaste juniorer i Bruksvallarna var Axel Aflodal, tvåa, Leo Johansson, etta och Johan Herbert, trea. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Leo Johansson visade fin premiärform

Herrjuniorerna fick tävla sist av alla i Bruksvallarna under lördagen.
Att det var lite sämre spår störde inte smålänningen Leo Johansson, Skillingaryds FK som vann 13,5 sekunder före Offerdals SK:s nyförvärv Axel Aflodal.

Man skulle kunna säga att det var en smålänning och två stockholmare på pallen. Både Aflodal och trean Johan Herbert tävlade förut för Sundbybergs IK och är uppväxta i Stockholm. Aflodal bytte till Offerdals SK i år och Herbert klev över till IFK Mora förra året.

Aflodal öppnade snabbast men Johansson tog över ungefär halvvägs och kunde kassera in en seger i premiären.

– Det kändes rätt bra idag tycker jag. Det var ju lite besvärligt före men som smålänning är man ju van vid det, konstaterade Leo.

Hur var spåren?
– I backarna var det inga spår kvar nästan. Där var det söndersaxat.

Är det skönt att ha kört premiären?
– Ja det känns bra. Man har varit rätt nervös inför.

Har försäsongen varit bra?
– Ja det har gått väldigt bra. Jag har varit frisk och kry, säger Leo som förstås har JVM som huvudmål precis som de andra killarna på pallen.

Ett junioress som inte kom till start var Åsarnas William Poromaa som oturligt ramlade och bröt en ben i handen i går. Riktigt tråkigt.

Damjuniorklassen åkte efter damerna på förmiddagen och här blev det dubbelt norskt i topp genom Astrid Stav och Hanne Willberg Rofstad. Men det var tight i toppen. IFK Umeås Linn Svahn var bara 3,8 sekunder efter på tredje plats. Tilde Bångman, Offerdal, blev femma.

Resultat

H 17-20

D 17-20

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...
Här rullar Fredrik Erixon genom Tomelilla under sista dagen på sin 28 dagars rullskidresa genom Sverige.

Fredrik gjorde det han drömde om - en månad på rullskidor genom Sverige

28 dagar tog det för Fredrik Erixon att åka rullskidor från Karesuando till Smygehuk. – Jag var orolig för att kroppen inte skulle palla. Men faktum är att jag är starkare nu och det var egentligen a...