Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
IFK Umeås Jonna Sundling (tv) och Piteå elits Charlotte Kalla går i mål i finalen under sprinten vid Skandinaviska cupen i Piteå förr vintern. Denna vinter är det Östersunds SK som är som är svensk cuparrangör. FOTO: Simon Eliasson/Bildbyrån.
IFK Umeås Jonna Sundling (tv) och Piteå elits Charlotte Kalla går i mål i finalen under sprinten vid Skandinaviska cupen i Piteå förr vintern. Denna vinter är det Östersunds SK som är som är svensk cuparrangör. FOTO: Simon Eliasson/Bildbyrån.

En månad till Skandinaviska cupen i Östersund

På uppdrag av Svenska skidförbundet står Östersunds SK som värd för säsongspremiären för Skandinavisk cup och andra deltävlingen i Volkswagen cup.
Tävlingarna går vid Östersunds skidstadion 14-16 december.

Denna säsong kommer även en del länder utanför Skandinavien ingå i cupen.

Skandinavisk Cup består av nio deltävlingar som är uppdelade i tre tävlingshelger. Det börjar i Östersund. Sedan tävlas det i finska Vuokatti och cupen avslutas i lettiska Madona.

Länder som ingår i Skandinaviska Cupen är: Sverige, Norge, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Danmark och Island.

Volkswagen Cup består av tio deltävlingar som är uppdelade i fyra tävlingshelger med start i Idre kommande helg. Sedan tävlas det i Östersund, Hudiksvall och Kalix.

– Det känns väldigt roligt att få välkomna landslags- och elitåkare till Östersund igen. Det är ett stort arrangemang och kommer locka många åkare till Östersunds skidstadion, säger säger tävlingsledaren Tommie Jirhed och fortsätter;

– Förra gången vi stod som värd för Skandinaviska cupen var säsongen 2015/2016. Det blir extra roligt med fler länder och vi har nya banor som ska testas. Det arbete som Östersunds kommun gör med konstsnö gör att vi känner oss trygga och ser fram emot att arrangera dessa tävlingar.

Tävlingsschema:
Fredag 14 december

D21 Sprint / H21 Sprint, klassisk stil
Lördag 15 december
D21 10 km / H21 15 km Ind. start, klassisk stil
Söndag 16 december
D21 10 km / H21 15 km Ind. start, fri stil

Mer info finns på: www.scandinaviancup.se

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...