Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Teodor Peterson är en av Wease Sportswear ambassadörer. Klädmärket har bara kläder i återvunnet material. FOTO: Wease Sportswear.
Teodor Peterson är en av Wease Sportswear ambassadörer. Klädmärket har bara kläder i återvunnet material. FOTO: Wease Sportswear.

Sportentreprenörer har årets julklapp klar

Wease Sportswear, med grundarna Björn Lind, OS-guldmedaljör och före detta landslagsåkaren Fredrik Persson, har sedan starten bara haft kläder av återvunnet material. Det är mer eller mindre själva affärsidén.
Att årets julklapp då är återvunna kläder sitter förstås fint.

– Att återvunna kläder nu blev årets julklapp bekräftar att vi är på rätt spår, säger Björn och fortsätter;

– Som aktiv så konsumerar man väldigt mycket träning- och tävlingskläder, och varje litet steg att minska påverkan på naturen är en viktigt ansträngning.

– Med vårt hållbarhetstänk och engagemang som vi har så hoppas vi dock inte på någon rusning till vår handel, utan att folk handlar och konsumerar efter behov och inte nyhetens behag, avslutar Lind.

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...