Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Calle Halfvarsson var nära final men fick nöja sig med sjunde plats på sprinten vid världscuppremiären i Ruka, Finland. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Calle Halfvarsson var nära final men fick nöja sig med sjunde plats på sprinten vid världscuppremiären i Ruka, Finland. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Calle Halfvarsson nära final

Calle Halfvarsson såg ut att åka mot en final vid världscupsprinten i Ruka.
Men Calle orkade inte över hela upploppet i semifinalen och dagen slutade med en sjundeplats.
– Jag schabblade bort det i sista kurvan. Jag var lite försiktig in där och då kommer de andra med högre fart, kommenterade Calle för Expressen.

Calle såg stark ut hela semifinalen fram till upploppet där han blev passerade av ryssen Retivykh och norrmannen Iversen.

– Får jag trycka på en bortförklaring till, så tyckte jag att det var lite störigt när Retivykh åkte på min stav. Men det är inget att skylla på. De andra åkte snabbare än mig, sa Halfvarsson till Expressen.

Dock kunde Calle stakat ordentligt hela vägen över mållinjen men han la av de sista meterna

–  Jag det blir lite så att jag struntar i det om jag inte tror att det kommer att gå. Så ska man ju egentligen inte göra man ska ju åka hela vägen in, det är ju inte långt borta, konstaterade Halfvarsson.

Av de svenska åkarna tog sig förutom Calle även Teodor Peterson och Oskar Svensson sig vidare från prologen. Men det tog stopp i kvarten för både Teodor och Oskar och placeringarna blev 23:a och 24:a. Viktor Thorn blev 33:a, Anton Persson 34:a och Karl-Johan Westberg 68:a.

– Det var väl en besvikelse. Det är inte här jag vill vara. Det är lite som förra helgen. Det funkar men lossnar inte riktigt för mig. Där fick jag några till heat på mig och kunde åka bättre och bättre. Här har man inte råd med det. Jag sliter i backen och sen blir jag trött. Men jag får se till att slipa på det till nästa tävling, kommenterade Peterson för SVT.

Segern i finalen gick Alexandr Bolsjunov före storfavoriten Johannes Hösflot Kläbo. Norrmannen klantade till det på upploppet. På väg mot seger slog han av på takten, tittade åt vänster och ryssen kom i full fart på höger sida och åkte förbi strax före mållinjen.

– Det är ett nybörjarmisstag. Det finns inget annat att säga. Men det är bättre att det kommer här och inte i ett mästerskap. Jag tror att jag hade vunnit om jag hade gått hela vägen i mål, men det får vi aldrig veta, sa 22-årige norrmannen till NRK och fortsatte;

– Jag blir bara förbannad och vill vara för mig själv. Det var orutinerat, och så får jag försöka igen i morgon.

Här passerar Bolsjunov en snopen Kläbo strax före mållinjen. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Här passerar Bolsjunov en snopen Kläbo strax före mållinjen. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.


Officiella resultat finns här

 

Siste nyheter

Anders Edvinsson valdes till ny ordförande Östersunds SK på tisdagskvällen.

Hemvändare tar över klubban i Östersunds SK

Under tisdagskvällen hade Östersunds SK årsmöte på Östersunds skidstadion. Vid årsmötet valdes Anders Edvinsson till ordförande som därmed återvänder till sin moderklubb. Under kvällen hyllades även ...
Fredrik Erixon startade dagen med ett frukostsnack med Thomas Wassberg innan han gav sig iväg mot Sveg i regn och rusk.

Möte med Wassberg och regn och rusk för Erixon

Fredrik Erixon fortsätter sin väg genom Sverige på rullskidor. De senaste dagarna har det dock varit tungt med mycket regn och rusk. I morse träffade han Thomas Wassberg i Åsarna innan färden bar vid...