Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Mona Brorsson gjorde personbästa i världscupen med dagens femteplats på jaktstarten i Nove Mesto, Tjeckien. FOTO: GEPA pictures/Matic Klansek.
Mona Brorsson gjorde personbästa i världscupen med dagens femteplats på jaktstarten i Nove Mesto, Tjeckien. FOTO: GEPA pictures/Matic Klansek.

Personbästa för Mona Brorsson som femma

Mona Brorsson tog sin bästa världscupplacering i karriären när hon åkte in som femma på jaktstarten i Nove Mesto.
Det blev dubbelt Slovakien i topp genom Anastasia Kuzmina och Paulina Fialkova.

Femteplatsen tog Mona Brorsson trots två bommar. En fin framgång för värmländskan. Tidigare var en sjätteplats bästa resultat i världscupen för Mona.

Mona bommade ett skott i andra liggande och andra stående. Pallen var med andra ord inom räckhåll och till och med segern med fullt skytte.

För Hanna Öberg så slutade jaktarten med en tiondeplats, dryga minuten efter Kuzmina. Hanna hade tre bommar.

I kampen om segern fick italienskan Dorothea Wierer ge sig på spurtvarvet mot Kuzmina, Fialkova och fransyskan Anaïs Chevalier. Wierer var bara 16 sekunder före Brorsson över mållinjen.

På herrarnas jaktstart tidigare på dagen så blev Martin Ponsiluoma bäste svensk på 19:e plats. Martin hade två bommar.

För både Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson var det rejält problematiskt på skjutvallen. Duon hade båda sju bommar och slutade som 26:a och 29:a av de 30 startande i jaktstarten.


Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...