Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Svensson blev bäste svensk som nia på herrarnas sprint i Tour de Ski-starten i Toblach. Här tog Oskar hem sin kvartfinal där Calle Halfvarsson blev trea och missade semin. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.
Oskar Svensson blev bäste svensk som nia på herrarnas sprint i Tour de Ski-starten i Toblach. Här tog Oskar hem sin kvartfinal där Calle Halfvarsson blev trea och missade semin. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.

Kläbo vinnare - Oskar Svensson nia

Johannes Hösflot Kläbo åkte hem sprintfinalen i Toblach före franska duon Richard Jouve och Lucas Chanavat.
Oskar Svensson blev bäste svensk på nionde plats. Oskars klart bästa insats i vinter.

I finalen var det aldrig något snack. När det skulle avgöras kunde igen hota Kläbo. Med sig i finalen hade han två andra åkare som blir att räkna med i sammandraget: Emil Iversen som femma och Alexander Bolshunov som sexa. Ryssen drog hårt i finalen men kroknade på slutet.

Välkänd segergest från Johannes Hösflot Kläbo. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.
Välkänd segergest från Johannes Hösflot Kläbo. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.

För svensk del så var det många ljusglimtar. OS-femman Oskar Svensson gjorde vinterns klart bästa insats som nia med smak på mer. En lång ytterkurva halvvägs in i semifinalen förstörde för Oskar.

– Jag fick en bra start och fick loppet dit jag ville. Sedan i uppförsbacken trasslade jag till det och tappade fart, sa Oskar till SVT efter.

Karl-Johan Westberg gjorde också han sin klart bästa insats i vinter och var offensiv i semifinalen där han ledde på slutvarvet.

– Det räckte inte till, det var lite för tajt, men jag gör vad jag kan. Det var ändå länge sedan det kändes så här bra, sa Westberg till SVT.

Calle Halfvarsson fick inte riktigt till det och bommade semin efter några dåliga spårval i kvarten där han blev trea i fjärde heatet där Oskar Svensson vann. Ändå en hyfsad start för Calle på touren.

Även Teodor Peterson såg klart bättre ut än tidigare i vinter och blev 14:e. Viktor Thorn slutade 16:e och bommade semin precis bakom ”KJ” Westberg.

 

Resultat
Tour de Ski, Toblach
Herrar sprint final fri stil

1. Johannes Hösflot Kläbo 2.17,99
2. Richard Jouve + 0,34
3. Lucas Chanavat + 0,39
4. Sindre Björnestad Skar + 0,76
5. Emil Iversen + 1,67
6. Alexander Bolshunov + 3,17

9. Oskar Svensson
12. Karl-Johan Westberg
13. Calle Halfvarsson
14. Teodor Peterson
16. Viktor Thorn
60. Simon Lageson
89. Daniel Rickardsson

Officiellt resultat

Tourställning

 

Siste nyheter

Vinnarna från SM-sprintstafetten i våras, Hugo Jacobsson och Oskar Svensson, är två av många från landslagsgrupperna som åker SM på rullskidor i Malmö. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Stjärntätt startfält på SM i Malmö

Det blir stjärntätt på citybanan vid Posthusplatsen i Malmö då SM på rullskidor avgörs 1–2 juli. Ett stort antal åkare från längdlandslagen tar chansen att tävla på årets SM, däribland Oskar Svensson...
Lager 157 Ski Team:s lag inför säsongen 2019-2020. Fr.v: Öyvind Moen Fjeld, Anton Karlsson, Andreas Holmberg, Marcus Johansson och Emil Persson. Framför ser vi Elin Mohlin och Britta Johansson Norgren. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Lager 157 Ski Team har startat upp sjätte säsongen

Lager 157 Ski Teams går in i sin sjätte säsong i Visma Ski Classics med Lager 157 som huvudsponsor – Vi är igång och har precis avslutat säsongens första läger i Ulricehamn, vi är laddade och känner ...