Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Maria Gräfnings, i orange och blått, blev trea på sprinten i Changbai Mountain, Kina, på nyårsdagen. FOTO: Vasaloppet China.
Maria Gräfnings, i orange och blått, blev trea på sprinten i Changbai Mountain, Kina, på nyårsdagen. FOTO: Vasaloppet China.

Gräfnings trea på China Tour de Ski-sprint

På nyårsdagens gick första delen av China Tour de Ski 2019. En fristilssprint i Changbai Mountain.
Maria Gräfnings tog en tredjeplats bakom ryskan Marina Chernousova och hemmaåkaren Li Xin.

Det är tunt med svenska deltagare i årets China Tour de Ski som i år bara har två etapper. Efter sprinten följer Vasaloppet China 4 januari. Det är 17:e upplagan av loppet.

Maria Gräfnings har nu en bra chans i totalen men utmanas av ryskan Chernousova. Herrsprinten vanns av hemmaåkaren Wang Qiang före amerikanen Reese Hanneman. För  kinesiska Vasaloppet är det dock Mikhail Sosnin, Ryssland och norrmannen Petter Soleng Skinstad som är favoriter.

809 åkare från 32 nationer är anmälda till kinesiska Vasaloppet på distanserna 50, 25 respektive 2,5 kilometer.

Resultat sprint damer Changbai Mountain

Resultat sprint herrar Changbai Mountain

 

Siste nyheter

Pontus Nordström spurtade hem segern i Engelbrektsrullen före Tom Fahlén till vänster och Daniel Richardsson till höger. FOTO: Jörgen Hjerpe.

Pontus Nordström spurtvann Engelbrektsrullen

Fyra mil långa Engelbrektsrullen kördes på lördagen och i herrklassen blev det spurtavgörande mellan fem åkare där Pontus Nordström, Östervåla IF/Team Serneke var starkast. Damklassen tog Malin Hedlu...
Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...