Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johannes Hösflot Kläbo spurtade in fyra tiondelar före Sergey Ustiugov på jaktstarten i Oberstdorf. FOTO: GEPA pictures/Phillip Brem.
Johannes Hösflot Kläbo spurtade in fyra tiondelar före Sergey Ustiugov på jaktstarten i Oberstdorf. FOTO: GEPA pictures/Phillip Brem.

Ny seger för Kläbo - Halfvarsson sjua

Johannes Hösflot Kläbo fortsätter att visa fin form i Tour de Ski. Hårt utmanad av Sergey Ustiugov spurtade norrmannen hem torsdagens jaktstart. Många hoppar av touren men Kläbo flaggar för en fortsättning.
– Planen är att fortsätta och det har det varit hela tiden, kommenterade han för SVT.
Calle Halfvarsson åkte in som sjua.

Emil Iversen som vann gårdagens lopp kom ej till start idag. Då blev det en kamp mellan Kläbo och Ustiugov. Ryssen startade ursinnigt och gick snabbt i fatt Kläbo 15 sekunder men kunde sen aldrig gå ifrån norrmannen.

När det skulle avgöras på slutvarvet så skapade Kläbo några meter innan duon gled in mot stadion och kunde sedan hålla undan.

– Att fortsätta har varit planen hela tiden, men vi får ta det dag för dag. Det känns bra i dag, sa Kläbo till SVT på frågan om han skulle fortsätta i touren.

– Det är en samlad bedömning på totalbelastning och hur sliten man är.  Jag fick ett svar i dag på att det känns bra och så länge det känns bra är det bara att fortsätta, försatte norrmannen.
Calle Halfvarsson gick ut som sjua och öll placeringen in i mål. Tidsmässigt tappade han tre sekunder på Kläbo.

– Det var ett bra lopp. Men det är inte riktigt roligt att tävla när man ligger så långt bak, sa Calle till Expressen.

Calle Halfvarsson åkte som sjua i jaktstarten. FOTO: GEPA pictures/Phillip Brem.
Calle Halfvarsson åkte som sjua i jaktstarten. FOTO: GEPA pictures/Phillip Brem.

– Det blir bättre och bättre. Jag kände mig rätt pigg och hade bra skidor. Det var ett bra lopp. Men som jag har sagt ett par gånger, det ligger och skaver att jag är så långt bak. Det är inte riktigt roligt att tävla då, fortsatte Calle.

Oskar Svensson startade mycket optimistiskt i början av loppet men fick betala för det och föll tillbaka till 34:e plats. Andre svensk i mål blev istället Viktor Thorn som 23:a 3.13 efter Kläbo.

Kläbo leder nu i sammandraget 5,4 sekunder före Ustiugov. Calle Halfvarsson är sjua, drygt två minuter efter inför lördagens lopp som är 15 kilometer masstart i italienska Val di Fiemme.

Resultat
Tour de Ski, Oberstdorf
Herrar 15 km jaktstart fri stil

1. Johannes Hösflot Kläbo 35.07,5
2. Sergey Ustiugov + 0,4
3. Alexander Bolshunov + 1.08,2
4. Sindre Björnestad Skar + 1.41,5
5. Simen Hegstad Krüger + 1.42,5
6. Francesco De Fabiani + 1.56,9

7. Calle Halfvarsson + 1.57,4
23. Viktor Thorn + 3.13,9
34. Oskar Svensson + 4.01,9
41. Karl-Johan Westberg + 4.58,8
42. Daniel Rickardsson + 5.05,3
44. Simon Lageson + 5.12,7

Officiellt resultat

Winner of the day

Tourställning

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...