Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Dampallen efter jaktstarten I Oberstdorf, Tyskland: Natalia Nepryaeva, Ingvild Flugstad Oestberg och Jessica Diggins. FOTO: GEPA pictures/Phillip Brem.
Dampallen efter jaktstarten I Oberstdorf, Tyskland: Natalia Nepryaeva, Ingvild Flugstad Oestberg och Jessica Diggins. FOTO: GEPA pictures/Phillip Brem.

Östberg utökade ledningen - Molander Kristiansen 19:e

Ingvild Flugstad Östberg åkte starkt i ledningen på jaktstarten i Oberstdorf.
I mål var hon halvminuten före jagande Natalia Nepryaeva
Moa Molander Kristansen blev 19:e som bästa svenska.

– Det var tufft både mentalt och fysiskt att ligga först och se alla de andra tjejerna som jagade mig men det blev ett väldigt bra lopp och jag är så nöjd med insatsen, sa Östberg till SVT.

Nepryaeva startade 24 sekunder bakom Östberg och tappade sex sekunder i åktid samt fem sekunder till i bonus. Östberg leder nu touren med 35,4 sekunder före ryskan. Ny trea är Jessica Diggins som är 1.22 bakom.

Moa Molander Kristansen blev bästa svenska som 19:e 5.33 bakom Östberg. Moa hade 15:e åktid. Lisa Vinsa hade 16:e åktid för dagen.

– Det var ganska tungt i dag. Det var första dagen jag kände av att jag tävlat i flera dagar men jag hade väldigt bra skidor. Det var skönt att ta världscuppoäng och det ska bli skönt med vilodagen i morgon, kommenterade Molander Kristiansen för SVT.

Resultat
Tour de Ski, Oberstdorf
Damer 10 km jaktstart fri stil

1. Ingvild Flugstad Östberg 26.21,2
2. Natalia Nepryaeva + 30,4
3. Jessica Diggins + 1.12,6
4. Yulia Belorukova + 1.12,7
5. Krista Pärmäkoski + 1.23,6
6. Anastasia Sedova + 2.18,8

19. Moa Molander Kristiansen + 5.33,8
24. Lisa Vinsa + 6.03,4
32. Mia Eriksson + 7.46,7
33. Maria Nordström + 7.53,6

Officiellt resultat

Winner of the day

Tourställning

 

Siste nyheter

Pontus Nordström spurtade hem segern i Engelbrektsrullen före Tom Fahlén till vänster och Daniel Richardsson till höger. FOTO: Jörgen Hjerpe.

Pontus Nordström spurtvann Engelbrektsrullen

Fyra mil långa Engelbrektsrullen kördes på lördagen och i herrklassen blev det spurtavgörande mellan fem åkare där Pontus Nordström, Östervåla IF/Team Serneke var starkast. Damklassen tog Malin Hedlu...
Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...