www.langd.se

Dampallen efter jaktstarten I Oberstdorf, Tyskland: Natalia Nepryaeva, Ingvild Flugstad Oestberg och Jessica Diggins. FOTO: GEPA pictures/Phillip Brem.
Dampallen efter jaktstarten I Oberstdorf, Tyskland: Natalia Nepryaeva, Ingvild Flugstad Oestberg och Jessica Diggins. FOTO: GEPA pictures/Phillip Brem.

Östberg utökade ledningen - Molander Kristiansen 19:e

Ingvild Flugstad Östberg åkte starkt i ledningen på jaktstarten i Oberstdorf.
I mål var hon halvminuten före jagande Natalia Nepryaeva
Moa Molander Kristansen blev 19:e som bästa svenska.

– Det var tufft både mentalt och fysiskt att ligga först och se alla de andra tjejerna som jagade mig men det blev ett väldigt bra lopp och jag är så nöjd med insatsen, sa Östberg till SVT.

Nepryaeva startade 24 sekunder bakom Östberg och tappade sex sekunder i åktid samt fem sekunder till i bonus. Östberg leder nu touren med 35,4 sekunder före ryskan. Ny trea är Jessica Diggins som är 1.22 bakom.

Moa Molander Kristansen blev bästa svenska som 19:e 5.33 bakom Östberg. Moa hade 15:e åktid. Lisa Vinsa hade 16:e åktid för dagen.

– Det var ganska tungt i dag. Det var första dagen jag kände av att jag tävlat i flera dagar men jag hade väldigt bra skidor. Det var skönt att ta världscuppoäng och det ska bli skönt med vilodagen i morgon, kommenterade Molander Kristiansen för SVT.

Resultat
Tour de Ski, Oberstdorf
Damer 10 km jaktstart fri stil

1. Ingvild Flugstad Östberg 26.21,2
2. Natalia Nepryaeva + 30,4
3. Jessica Diggins + 1.12,6
4. Yulia Belorukova + 1.12,7
5. Krista Pärmäkoski + 1.23,6
6. Anastasia Sedova + 2.18,8

19. Moa Molander Kristiansen + 5.33,8
24. Lisa Vinsa + 6.03,4
32. Mia Eriksson + 7.46,7
33. Maria Nordström + 7.53,6

Officiellt resultat

Winner of the day

Tourställning

 

Siste nyheter

Anton Karlsson vann Klarälvsloppet före Stian Hoelgaard och Oskar Kardin i fjol. Vem vinner herrklassen i år? FOTO: Klarälvsloppet.

Klarälvsloppet sänds live här på Längd.se på söndag

På söndag är det dags för Klarälvsloppet Rollerski 90K med världseliten i långlopp på plats. Norska Team Koteng och Team Ragde Eiendom samt svenska Lager 157 Ski Team och Team Serneke är på plats och ...
Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...
anna_johan_vlcoacher

Anna och Johan Olsson nya officiella Vasaloppscoacher

Vasaloppet har sedan 2014 utnämnt certifierade coacher för att erbjuda kvalitetssäkrad träningsrådgivning. Det är en skara med gedigen kunskap som nu förstärks ytterligare när Anna och Johan Olsson ti...