Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Maria Gräfnings tog en solklar seger i kinesiska Vasaloppet natten till fredagen svensk tid. FOTO: Nordic Ways.
Maria Gräfnings tog en solklar seger i kinesiska Vasaloppet natten till fredagen svensk tid. FOTO: Nordic Ways.

Maria Gräfnings tog hem kinesiska Vasaloppet

Det blev svensk seger i Vasaloppet China på fredagen.
Maria Gräfnings, Team Parkettpartner och Karlslunds IF, vann med nära fem minuters marginal till hemmaåkaren Chunxue Chi.
I herrklassen blev det kinesisk seger genom Qiang Wang.

Det var en tunt startfält på elitsidan i år och när ryskan Maria Chernousova fick lämna återbud på grund av sjukdom så kunde Maria Gräfnings vinna solklart. Marginalen till Chunxue Chi över de fem milen blev till slut 4.51. Det blev kinesiskt också på tredje plats när Qinghua Ma korsade mållinjen 5.46 bakom Gräfnings.

På femte plats kom Helena Lundkvist, Kalix SK, nära 16 minuter efter Gräfnings.

I herrklassen var det betydligt tätare i toppen med 14 åkare inom halvminuten i mål. Qiang Wang vann 5,9 sekunder före Lin Bao. Det blev franskt på tredje plats genom Bastien Poirrier nio sekunder från segern. Precis där bakom korsade två norrmän mållinjen: Martin Mikkelsen och Petter Soleng Skinstad. Inga svenska elitåkare kom till start i år.

Etta och tvåan, Wang och Bao, har tidigare främst visade sig som sprinters men med svenska Anders Högberg som huvudtränare för de kinesiska landslagsåkarna har de utvecklats rejält.

Resultat damer

Resultat herrar

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...