Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ingvild Flugstad Östberg vann nästa sista Tour de Ski-etappen och ser ut att åka mot en totalseger i morgon. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.
Ingvild Flugstad Östberg vann nästa sista Tour de Ski-etappen och ser ut att åka mot en totalseger i morgon. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.

Östberg mot Tour de Ski-triumf - Molander Kristiansen nia

Ingvild Flugstad Östberg dominerade näst sista etappen på Tour de Ski. Norskan vann masstarten tio sekunde före ryska Natalia Nepryaeva.
Moa Molander Kristiansen fortsätter att klättra i resultatlistan i touren. Idag spurtade Moa in som fin nia.

Östberg skapade ett fint läge inför slutetappen i morgon. Ledningen i totalen efter dagens masstart är nu 53,4 sekunder före Nepryaeva. Trea i totalen är nu Krista Pärmäkoski. Finskan är dock hela 2.13 bakom Östberg som ser ut att gå mot sin första totalseger i touren.

Både Molander Kristiansen och Lisa Vinsa startade optimistiskt på dagens masstart och låg långt fram i fältet till en början. För Moas del så höll det så långt som till en niondeplats i mål dryga en och en halv minut efter Östberg men strax före flera välmeriterade åkare.

– Det var ett av mina bästa klassiska lopp i karriären, sa Moa till SVT.

– Det var väldigt skönt att jag gjorde ett bra lopp i dag, jag var väldigt nervös innan. Jag har känt mig i bra form men känt mig lite sliten, fortsatte hon.

Moa Molander Kristiansen åkte in som nia på masstarten. Stort personbästa i världscupen för Falun Borlänge-åkaren. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.
Moa Molander Kristiansen åkte in som nia på masstarten. Stort personbästa i världscupen för Falun Borlänge-åkaren. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.

Lisa Vinsa höll också i loppet bra och spurtade in som 14:e åkare runt 15 sekunder efter Moa.

Topp 30 också för Maria Nordström och Mia Eriksson i det allt mindre tourfältet som faktiskt bara hade 30 åkare i mål på etappen.

I totalen ligger nu Molander Kristiansen bästa av svenskarna som 13:e.

Resultat
Tour de Ski, Val di Fiemme, Italien
Damer masstart 10 km klassisk stil

1. Ingvild Flugstad Östberg 29.34,4
2. Natalia Nepryaeva + 10,0
3. Anastasia Sedova + 10,8
4. Krista Pärmäkoski + 12,5
5. Yulia Belorukova + 39,7
6. Heidi Weng + 1.10,0

9. Moa Molander Kristiansen + 1.36,9
14. Lisa Vinsa + 1.50,9
21. Maria Nordström + 2.26,4
26. Mia Eriksson + 3.18,0

Officiellt resultat

Tourställning

 

Siste nyheter

Pontus Nordström spurtade hem segern i Engelbrektsrullen före Tom Fahlén till vänster och Daniel Richardsson till höger. FOTO: Jörgen Hjerpe.

Pontus Nordström spurtvann Engelbrektsrullen

Fyra mil långa Engelbrektsrullen kördes på lördagen och i herrklassen blev det spurtavgörande mellan fem åkare där Pontus Nordström, Östervåla IF/Team Serneke var starkast. Damklassen tog Malin Hedlu...
Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...