Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ingvild Flugstad Östberg vann nästa sista Tour de Ski-etappen och ser ut att åka mot en totalseger i morgon. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.
Ingvild Flugstad Östberg vann nästa sista Tour de Ski-etappen och ser ut att åka mot en totalseger i morgon. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.

Östberg mot Tour de Ski-triumf - Molander Kristiansen nia

Ingvild Flugstad Östberg dominerade näst sista etappen på Tour de Ski. Norskan vann masstarten tio sekunde före ryska Natalia Nepryaeva.
Moa Molander Kristiansen fortsätter att klättra i resultatlistan i touren. Idag spurtade Moa in som fin nia.

Östberg skapade ett fint läge inför slutetappen i morgon. Ledningen i totalen efter dagens masstart är nu 53,4 sekunder före Nepryaeva. Trea i totalen är nu Krista Pärmäkoski. Finskan är dock hela 2.13 bakom Östberg som ser ut att gå mot sin första totalseger i touren.

Både Molander Kristiansen och Lisa Vinsa startade optimistiskt på dagens masstart och låg långt fram i fältet till en början. För Moas del så höll det så långt som till en niondeplats i mål dryga en och en halv minut efter Östberg men strax före flera välmeriterade åkare.

– Det var ett av mina bästa klassiska lopp i karriären, sa Moa till SVT.

– Det var väldigt skönt att jag gjorde ett bra lopp i dag, jag var väldigt nervös innan. Jag har känt mig i bra form men känt mig lite sliten, fortsatte hon.

Moa Molander Kristiansen åkte in som nia på masstarten. Stort personbästa i världscupen för Falun Borlänge-åkaren. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.
Moa Molander Kristiansen åkte in som nia på masstarten. Stort personbästa i världscupen för Falun Borlänge-åkaren. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.

Lisa Vinsa höll också i loppet bra och spurtade in som 14:e åkare runt 15 sekunder efter Moa.

Topp 30 också för Maria Nordström och Mia Eriksson i det allt mindre tourfältet som faktiskt bara hade 30 åkare i mål på etappen.

I totalen ligger nu Molander Kristiansen bästa av svenskarna som 13:e.

Resultat
Tour de Ski, Val di Fiemme, Italien
Damer masstart 10 km klassisk stil

1. Ingvild Flugstad Östberg 29.34,4
2. Natalia Nepryaeva + 10,0
3. Anastasia Sedova + 10,8
4. Krista Pärmäkoski + 12,5
5. Yulia Belorukova + 39,7
6. Heidi Weng + 1.10,0

9. Moa Molander Kristiansen + 1.36,9
14. Lisa Vinsa + 1.50,9
21. Maria Nordström + 2.26,4
26. Mia Eriksson + 3.18,0

Officiellt resultat

Tourställning

 

Siste nyheter

teaser_theroadahead

En teaser för filmen Rullskidor genom Sverige

I somras åkte Fredrik Erixon rullskidor från Karesuando till Smygehuk på 28 dagar. Den 10 februari är det premiär för filmen - The Road Ahead - om hans äventyr. Redan nu finns dock en kort teaser som ...
vw_ucup_logo

Volkswagen ny titelsponsor till nationell ungdomscup

Svenska Skidförbundet längds nationella ungdomscup för 13–14-åringar får en ny titelsponsor genom Volkswagen Transportbilar och döps om till Volkswagen Ungdomscup. – Vi ser fram emot att vara en del ...
Idre Fjäll öppnar för längdåkning redan 11 oktober. 3-8 november förlägger norska juniorlandslaget ett träningsläger på destinationen. Här ser vi skidskytten Simon Hallström och Jenny Solin träna på tidig snö på Idre Fjäll i fjol. FOTO: I

Norska juniorlandslaget tränar på Idre Fjäll

Idre Fjäll satsar hårt på att nå träningsgrupper för tidig träning på snö under hösten och förvintern. Inför årets säsong har man sparat 195 000 kubikmeter snö. Några som valt ett tidigt läger i Idre...