Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Öberg hade en fin kväll på Idrottsgalan som avslutades med att hon tog hem Jerringpriset. FOTO: Andreas L Eriksson/Bildbyrån.
Hanna Öberg hade en fin kväll på Idrottsgalan som avslutades med att hon tog hem Jerringpriset. FOTO: Andreas L Eriksson/Bildbyrån.

Jerringpriset till Hanna Öberg

Idrottsgalan avslutades med finalen i omröstningen av Jerringpriset. Till slut handlade det om Hanna Öberg och Tove Alexandersson.
Flest röster fick OS-guldvinnnaren på 15 kilometer under OS i Pyeongchang, Hanna Öberg.
– Att svenska folket har röstar fram mig idag, det är helt sjukt. Jag vet inte vad jag ska säga. Tack så mycket!, sa Hanna direkt i SVT:s sändning.

– Jag är nog mer nervös för det här än att stå och skjuta om ett OS-guld. Det här betyder jättemycket för mig. Att jag har kunnat beröra folk så som jag har blivit berörd av idrottsprestationer förut, det är så otroligt häftigt, berättade Hanna från scenen i Globen med Jerringpriset i handen.

Slutkampen stod alltså mellan Hanna Öberg och orienteraren/skidorienteraren Tove Alexandersson.

De andra kandidaterna till som var med fram till kvällens omröstning var: Björn Goop (trav), Armand Duplantis (stavhopp), Sarah Sjöström (simning), Henrik Harlaut (freeskiing), Johan Kristoffersson (rallycross) och Tre kronor (ishockey).

Det var en fantastisk kväll för de svenska skidskyttarna. Tidigare på kvällen fick Hanna Öberg ta emot sin bragdguldmedalj.

Det svenska herrstafettlaget i skidskytte, Peppe Femling, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson och Fredrik Lindström fick priset Årets lag för OS-guldet. Körtelfebersjuke Lindström var dock inte på plats.

Börje Andersson-Junkka delar ut priset till årets lag herrstafettlaget i skidskytte med Sebastian Samuelsson, Peppe Femling och Jesper Nelin. FOTO: Andreas L Eriksson/Bildbyrån.
Börje Andersson-Junkka delar ut priset till årets lag herrstafettlaget i skidskytte med Sebastian Samuelsson, Peppe Femling och Jesper Nelin. FOTO: Andreas L Eriksson/Bildbyrån.

De svenska längdåkarna fick inga priser den här gången. OS-guld för Stina Nilsson och Charlotte Kalla räckte inte till utmärkelser på galan.

 

Siste nyheter

Moa Lundgren vann sprinten vid Volkswagen cup i Kalix på fredagen. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Grate och Lundgren sprintvinnare i Kalix

IFK Umeå hade fina framgångar under Volkswagen cup-finalen i Kalix under fredagen. I herrklassen vann Marcus Grate före Martin Bergström och på damsidan triumferade Moa Lundgren.
Johan Häggström blev fin finalfemma i Quebec och gratulerar Johannes Hösflot Kläbo till segern. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Kläbo dominerade som vanligt - Häggström finalfemma

Johannes Hösflot Kläbo dominerade världscupsprinten i Quebec och drygade ut ledningen i totalvärldscupen mot Alexander Bolshunov. Piteå elits Johan Häggström imponerade med att gå till final där han ...
Svensk sprintsuccén i Kanada med trion Jonna Sundling, Stina Nilsson och Maja Dahlqvist. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Svensk succétrippel av Stina, Maja och Jonna!

De svenska sprintdamerna har haft en fantastisk säsong och idag var den än mer fantastisk. Stina Nilsson vann världscupsprinten i Québec, Kanada, före Maja Dahlqvist och Jonna Sundling och Frida Karl...