www.langd.se

2017 var världscupen i Ulricehamn både en tävlings- och publiksuccé. Nu har västgötarna bäddad för en ny fest till kommande helg. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
2017 var världscupen i Ulricehamn både en tävlings- och publiksuccé. Nu har västgötarna bäddad för en ny fest till kommande helg. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Bäddat för ny publiksuccé i Ulricehamn

Allt är bäddad för en ny publiksuccé när världscupcirkusen kommer till Ulricehamn i helgen.
Det blir en stor kontrast till det man kunde se kring målområdet vid världscupen i Otepää gångna helg.
I måndags meddelade arrangörerna i Ulricehamn att man närmar sig 40 000 sålda biljetter.

Världscupen i Ulricehamns för två år sedan blev en stor succé. En entusiastisk publik följde tävlingarna och den gästande världseliten var närmast chockad över vad Ulricehamn i Västergötland kunde bjuda på.

Den som tittar på världscuptävlingarna på TV märker att det inte alltid är så mycket publik på tävlingarna. Det blev inte minst tydligt senaste helgen Otepää, Estland. Här har världscupen i skidskytte en betydligt större supporterskara som följer tävlingarna på plats.

I Ulricehamn kommer det dock att bli publikfest och arrangörerna har jobbat hårt för att ytterligare förstärka upplevelsen

– Vi har många förbättringar för publiken tills i år och ett ny parti i banan kallad Väggen, berättar Henrik Severed, pressansvarig.

Man har också sedan förra arrangemanget arbetat fram förbättringar för ljud och information på fler platser i skogen. Högtalare och bildskärmar finns uppsatta på olika platser för att publiken ska kunna följa tävlingen och stadionspeakern.

I delarna Väggen och Ryckåsen återfinns en lokal speaker, redo att återge kampen på banans tuffaste partier.

Den utbyggda banan har sedan 2017 gjorts tuffare genom att sträckningen Väggen har tillförts. Den totala stigningen på banan är nu 190 meter jämfört med tidigare 166 meter.
Väggen kommer bli en utmaning för åkarna, och publiken kommer få en upplevelse väl värd att både uppleva och se.  Väggen ligger cirka en kilometer ut från stadion och tack vare de nya tunnlarna under banan kommer det vara enklare att ta sig dit under tävlingsdagarna.

Strax efter nyår gjorde kylan gott för snöproduktionen på arenan Lassalyckan i Ulricehamn. 11 januari var den 5 kilometer långa banan säkrad.

I Ulricehamn finns en av Sveriges bästa konstsnöanläggningar för längdskidor.

– Vi har egentligen aldrig varit oroliga även om det är svårt att förutse vädret. Alla delar i organisation har varit inställda på en bana på 5 kilometer och nu är den på plats, sa Johan Falk, VD World Cup Ulricehamn, när banan var säkrad.

World Cup-VD:n Johan Falk kunde glatt konstatera att var säkrad för ett par veckor sedan. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.
World Cup-VD:n Johan Falk kunde glatt konstatera att var säkrad för ett par veckor sedan. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

En stor snöhög på cirka 10 000 kubikmeter har legat hela sommaren med ett isolerande täcke av sågspån. Den sparade snön har varit som en reserv för att kunna fördela ut längs med banan om det inte gått att producera ny snö.

– Det har varit tryggt med snöhögen men skönt när vi kunde konstatera att den sparade snön inte behövde användas till banan, konstaterade Johan Falk.

Siste nyheter

Anton Karlsson vann Klarälvsloppet före Stian Hoelgaard och Oskar Kardin i fjol. Vem vinner herrklassen i år? FOTO: Klarälvsloppet.

Klarälvsloppet sänds live här på Längd.se på söndag

På söndag är det dags för Klarälvsloppet Rollerski 90K med världseliten i långlopp på plats. Norska Team Koteng och Team Ragde Eiendom samt svenska Lager 157 Ski Team och Team Serneke är på plats och ...
Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...
anna_johan_vlcoacher

Anna och Johan Olsson nya officiella Vasaloppscoacher

Vasaloppet har sedan 2014 utnämnt certifierade coacher för att erbjuda kvalitetssäkrad träningsrådgivning. Det är en skara med gedigen kunskap som nu förstärks ytterligare när Anna och Johan Olsson ti...