Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det väntar mycket fina förutsättningar för deltagarna i Wadköpingsloppet på söndag. FOTO: Karlslunds IF.
Det väntar mycket fina förutsättningar för deltagarna i Wadköpingsloppet på söndag. FOTO: Karlslunds IF.

Vinterparadis i Wadköpingsloppet på söndag

Den senaste veckan har vintern anlänt på allvar till Ånnaboda i Kilsbergen, strax väster om Örebro.
På söndag avgörs där återigen Wadköpingsloppet, långloppet över 40 kilometer.

Drygt 350 åkare redan anmälda, men anmälan är möjlig fram till en timme före start på söndag. Arrangerande Karlslunds IF tror på minst 400 åkare.

Snödjupet mäter nu 40–50 centimeter och det råder fina förutsättningar inför helgen.

– Vi har verkligen fått ett oväntat snötillskott och vi ska se till att bjuda deltagarna på härlig skidåkning, säger tävlingsledaren Jakob Wallenhammar, Karlslunds IF.

– För de lite yngre åkarna anordnas även ”Barnens Wadköpingslopp” så det blir en skiddag för hela familjen, fortsätter Wallenhammar.

Wadköpingsloppet är tredje deltävlingen i den svenska långloppscupen Skistart.com Ski Challenge. Att de allra bästa svenska långloppsåkarna tävlar i Visma Ski Classics i Italien öppnar upp för överraskningar och nya segrare på hemmaplan i Wadköpingsloppet.

I herrseniorernas tävlingsklass finns omkring femton åkare som står i Vasaloppets elitled, men ingen tydlig favorit bland de föranmälda. I damseniorernas tävlingsklass är fyra elitåkare föranmälda.

Efter Wadköpingsloppet stundar i långloppscupen sedan Västgötaloppet innan finalen genomförs i samband med Bessemerloppet i Högbo.

Länkar:

Hemsida Wadköpingsloppet

Anmälan Wadköpinsgloppet

Hemsida Skistart.com Ski Challenge

 

Siste nyheter

Pontus Nordström spurtade hem segern i Engelbrektsrullen före Tom Fahlén till vänster och Daniel Richardsson till höger. FOTO: Jörgen Hjerpe.

Pontus Nordström spurtvann Engelbrektsrullen

Fyra mil långa Engelbrektsrullen kördes på lördagen och i herrklassen blev det spurtavgörande mellan fem åkare där Pontus Nordström, Östervåla IF/Team Serneke var starkast. Damklassen tog Malin Hedlu...
Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...