Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
På grund av extremt väder och risk för laviner har Toblach-Cortina ändrat banan för lördagens Ski Classics-lopp.
På grund av extremt väder och risk för laviner har Toblach-Cortina ändrat banan för lördagens Ski Classics-lopp.

Plan B för Toblach-Cortina

Tävlingsjuryn har beslutat att använda plan B när det gäller banan för lördagens Ski Classicslopp Toblach-Cortina. Det blir nu istället Toblach-Toblach.
Anledningen är väderprognosen som flaggar för lavinfara.
Loppet sänds från 08.20 i kanal 9.

Banan startar som planerat på flygplatsen i Toblach och går genom sprinten på VM-stadion Nordic Arena och upp till bergspriset vid Cimabanche. Istället för att fortsätta till Cortina så vänder man där tillbaka mot Toblach med målet på Nordic Arena. Sträckan blir nu 36 kilometer.

banprofil_toblach19.jpg
Banprofilen på nya sträckningen.

Loppet sänds från 08.20 i kanal 9.

I totalledning i Visma Ski Classics är segrarna i senaste loppet, Marcialonga: Britta Johansson Norgren och Petter Eliassen.

I damklassen är fyra svenska tjejer topp tio: Lina Korsgren (5), Elin Mohlin (6), Sofie Elebro (9) och Maria Grävnings (10).

På herrsidan har vi två svenskar topp tio: Oskar Kardin (4) och Andreas Holmberg (10).

Vi kan förvänta oss de vanliga namnen i toppen på resultatlistan i morgon men den kortare banan gör förstås att det kan bli ett tätare race. På herrsidan kryddas dock loppet av två världscupåkare, Sergey Ustiugov och Aleksey Poltoranin, som lär blanda sig i tätstriden.

Herrklassen startar först i morgon, 08.30. Damerna släpps iväg 08.45. Fältet med motionärer går iväg 09.00.


Ställningen i Visma Ski Classics finns här.

 

Siste nyheter

Linn Persson var bäst av de svenska tjejerna på sprinten i Holmenkollen med en åttondeplats. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Topp tio för Persson och Högberg i Kollen

Linn Persson och Elisabeth Högberg lyckades bäst av de svenska tjejerna vid världscupsprinten i Holmenkollen. Linn blev åtta och Elisabeth tia. – Det känns bra. De flesta hade lite svårt i dag, det k...
Tove Alexandersson och Erik Rost vann guld och Magdalena Olsson silver när VM-sprinten i skidorientering avgjordes i Piteå. FOTO: Mårten Lång/Svenska orienteringsförbundet.

Guld, guld och silver till Sverige på VM-sprinten

Tove Alexandersson och Erik Rost tog guld. Magdalena Olsson silver. Sprintdagen under VM i skidorientering i Piteå bjöd på stora svenska framgångar. – Detta är mitt femte raka VM-guld i sprint. Det k...