Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Så här skulle den alternativa banan för Toblach-Cortina åkas. Men nu är loppet inställt på grund av extrema väderförhållanden.
Så här skulle den alternativa banan för Toblach-Cortina åkas. Men nu är loppet inställt på grund av extrema väderförhållanden.

Toblach-Cortina inställt!

På grund av force majeur blir det ingen deltävling i Visma Ski Classics under lördagen.
Toblach-Cortina ställs in på rådande väderförhållanden i trakten.

Vi skrev tidigare under fredagen att loppet skulle på en alternativ bana. Under fredagskvällen meddelades dock att loppet ställs in helt.

De regionala myndigheterna har förklarat röda alert status på grund av extrema väder i regionen, vilket innebär att inga offentliga sammankomster inklusive sportevenemang får hållas, eftersom säkerheten inte kan garanteras.

– Det här är ett väldigt tråkigt ögonblick för Visma Ski Classics, våra team, åkare, sponsorer och inte minst alla motionärer som anmält sig till morgondagens evenemang. Naturligtvis måste vi följa beslutet från de regionala myndigheterna och säkerheten måste alltid gå först, säger Visma Ski Classics VD David Nilsson i ett pressmeddelande.

Siste nyheter

Linn Persson var bäst av de svenska tjejerna på sprinten i Holmenkollen med en åttondeplats. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Topp tio för Persson och Högberg i Kollen

Linn Persson och Elisabeth Högberg lyckades bäst av de svenska tjejerna vid världscupsprinten i Holmenkollen. Linn blev åtta och Elisabeth tia. – Det känns bra. De flesta hade lite svårt i dag, det k...
Tove Alexandersson och Erik Rost vann guld och Magdalena Olsson silver när VM-sprinten i skidorientering avgjordes i Piteå. FOTO: Mårten Lång/Svenska orienteringsförbundet.

Guld, guld och silver till Sverige på VM-sprinten

Tove Alexandersson och Erik Rost tog guld. Magdalena Olsson silver. Sprintdagen under VM i skidorientering i Piteå bjöd på stora svenska framgångar. – Detta är mitt femte raka VM-guld i sprint. Det k...