Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
På söndag är det dags för Lindmansloppeti Gimo som bjuder på bra förhållanden. Bilden dock inför loppet i fjol. FOTO: Gimo IF Skidklubb.
På söndag är det dags för Lindmansloppeti Gimo som bjuder på bra förhållanden. Bilden dock inför loppet i fjol. FOTO: Gimo IF Skidklubb.

37:e Lindmansloppet på söndag

Det 37:e Lindmansloppet, går av stapeln på söndag. Det är en folkfest i lilla Gimo fem mil norr om Uppsala.
– Vi har gott om natursnö, så vi kommer i år att kunna genomföra loppet över 44 kilometer på en 7,4 kilometer lång slinga, berättar tävlingsledaren Per Sjöberg.

– Tävlingsbanan kommer ha tre spår i bredd, berättar Sjöberg vidare.

Lindmansloppet gäller också distriktsmästerskap i långdistans för Uppland i senior- och veteranklasswer.

– Lindmansloppet har också ungdomsklasser och öppen klass, så det finns verkligen något för alla. Vi har just nu ca 200 anmälda i långloppet och cirka 100 i ungdomsklasserna, men vi tror på ca 300 plus 150, säger Per Sjöberg.

Lindmansloppet Upplands största skidtävling och anorna är från 1914, då de första Vinterspelen hölls i Gimo.

 

Siste nyheter

Pontus Nordström spurtade hem segern i Engelbrektsrullen före Tom Fahlén till vänster och Daniel Richardsson till höger. FOTO: Jörgen Hjerpe.

Pontus Nordström spurtvann Engelbrektsrullen

Fyra mil långa Engelbrektsrullen kördes på lördagen och i herrklassen blev det spurtavgörande mellan fem åkare där Pontus Nordström, Östervåla IF/Team Serneke var starkast. Damklassen tog Malin Hedlu...
Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...