www.langd.se

På söndag är det dags för Lindmansloppeti Gimo som bjuder på bra förhållanden. Bilden dock inför loppet i fjol. FOTO: Gimo IF Skidklubb.
På söndag är det dags för Lindmansloppeti Gimo som bjuder på bra förhållanden. Bilden dock inför loppet i fjol. FOTO: Gimo IF Skidklubb.

37:e Lindmansloppet på söndag

Det 37:e Lindmansloppet, går av stapeln på söndag. Det är en folkfest i lilla Gimo fem mil norr om Uppsala.
– Vi har gott om natursnö, så vi kommer i år att kunna genomföra loppet över 44 kilometer på en 7,4 kilometer lång slinga, berättar tävlingsledaren Per Sjöberg.

– Tävlingsbanan kommer ha tre spår i bredd, berättar Sjöberg vidare.

Lindmansloppet gäller också distriktsmästerskap i långdistans för Uppland i senior- och veteranklasswer.

– Lindmansloppet har också ungdomsklasser och öppen klass, så det finns verkligen något för alla. Vi har just nu ca 200 anmälda i långloppet och cirka 100 i ungdomsklasserna, men vi tror på ca 300 plus 150, säger Per Sjöberg.

Lindmansloppet Upplands största skidtävling och anorna är från 1914, då de första Vinterspelen hölls i Gimo.

 

Siste nyheter

Anton Karlsson vann Klarälvsloppet före Stian Hoelgaard och Oskar Kardin i fjol. Vem vinner herrklassen i år? FOTO: Klarälvsloppet.

Klarälvsloppet sänds live här på Längd.se på söndag

På söndag är det dags för Klarälvsloppet Rollerski 90K med världseliten i långlopp på plats. Norska Team Koteng och Team Ragde Eiendom samt svenska Lager 157 Ski Team och Team Serneke är på plats och ...
Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...
anna_johan_vlcoacher

Anna och Johan Olsson nya officiella Vasaloppscoacher

Vasaloppet har sedan 2014 utnämnt certifierade coacher för att erbjuda kvalitetssäkrad träningsrådgivning. Det är en skara med gedigen kunskap som nu förstärks ytterligare när Anna och Johan Olsson ti...