Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Tove Alexandersson är redo för EM i skidorientering som inleds i Turkiet på onsdag. Tävlingarna går på över 2000 meters höjd. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Tove Alexandersson är redo för EM i skidorientering som inleds i Turkiet på onsdag. Tävlingarna går på över 2000 meters höjd. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Alexandersson redo för EM: "Ser fram emot att få tävla igen!"

Efter ett 2018 med enorma framgångar drar det ihop sig till årets första mästerskap. På onsdag ska Tove Alexandersson försvara sitt guld i sprint när EM i skidorientering inleds.
– Jag ser fram emot att få tävla igen och formen är stigande, säger Alexandersson.

Medaljmaskinen Tove Alexandersson har få luckor i schemat. På sommaren springer hon hem titlar i orientering, på vintern är det skidorientering som gäller.

Och nu är det dags för årets första viktiga tävling; EM i Sarikamis, nordöstra Turkiet.

Mästerskapet inleds med en sprint på onsdag förmiddag, och i skidorientering är sprint en distans som passat Alexandersson synnerligen bra genom åren. Världsettan har fyra raka VM-guld och tre raka EM-guld på den kortaste disciplinen.

EM kommer att avgöras på hög höjd, Sarikamis ligger 2365 meter över havet, och terrängen kommer att bjuda på många tuffa backar.

– Hög höjd och antagligen ganska kuperat, det passar mig bra. Hur själva spårsystemet kommer att se ut har jag ingen aning om. Det kan bli vad som helst, säger Alexandersson som känner sig väl förberedd.

– Jag har varit drygt en vecka på hög höjd i Seiser Alm. Jag ser fram emot att få tävla igen och formen är stigande.

Här är EM-programmet:
Onsdag: Sprint
Torsdag: Mixedstafett
Fredag. Medeldistans
Söndag: Långdistans
Måndag: Stafett

Sveriges trupp:
Tove Alexandersson, Alfta-Ösa OK
Magdalena Olsson, IFK Mora OK
Frida Sandberg, Säterbygdens OK
Evelina Wickbom, I 19 IF
Linda Lindkvist, IK Jarl
Isabel Salén, IFK Mora OK
Hanna Eriksson, IFK Mora OK

Erik Rost, Alfta-Ösa OK
Erik Blomgren, Umeå OK
Markus Lundholm, OK Renen
Martin Hammarberg, Sundsvalls OK
Sixten Walheim, Robertsfors IK
Rasmus Wickbom, I 19 IF

Siste nyheter

Linn Persson var bäst av de svenska tjejerna på sprinten i Holmenkollen med en åttondeplats. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Topp tio för Persson och Högberg i Kollen

Linn Persson och Elisabeth Högberg lyckades bäst av de svenska tjejerna vid världscupsprinten i Holmenkollen. Linn blev åtta och Elisabeth tia. – Det känns bra. De flesta hade lite svårt i dag, det k...
Tove Alexandersson och Erik Rost vann guld och Magdalena Olsson silver när VM-sprinten i skidorientering avgjordes i Piteå. FOTO: Mårten Lång/Svenska orienteringsförbundet.

Guld, guld och silver till Sverige på VM-sprinten

Tove Alexandersson och Erik Rost tog guld. Magdalena Olsson silver. Sprintdagen under VM i skidorientering i Piteå bjöd på stora svenska framgångar. – Detta är mitt femte raka VM-guld i sprint. Det k...