Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det är bäddat för fina förhållanden när Hornbergsloppet körs på lördag. FOTO: Årsunda IF.
Det är bäddat för fina förhållanden när Hornbergsloppet körs på lördag. FOTO: Årsunda IF.

Hornbergsloppet med nytt datum och mycket snö

Årsunda IF har i år valt flytta 42 kilometer långa långloppet Hornbergsloppet.
Klubben fick förra året ställa in loppet på grund av snöbrist och bestämde sig då för att flytta loppet till den 9 februari, då snötillgången brukar vara bättre. Ett lyckat drag med facit i hand.

Hornbergsloppet är seedningsgrundande för Vasaloppet och förutsättningarna i år är perfekta. Efteranmälan är möjlig fram till och med fredag eftermiddag.

– Skidklubbens nya pistmaskin sköter prepareringen av större delen slingan på 21 kilometer, berättar Peter Folkesson.

Hornbergsloppet gick en gång i tiden mellan Årsunda och Österfärnebo men sedan många år kör åkarna två varv på en 21 kilometer lång slinga i lätt kuperad terräng.

Inbjudan finns här.

– Klubben har också investerat i en snökanon vilket gjort att klubbens barn och ungdomar kan gå på snö tidigt på säsongen. Konstsnösatsningen har finansierats tack vare ett samarbete mellan Årsunda IF skidor, Sisu, Göranssonska stiftelserna och Sandvikens kommun, informerar Folkesson.

Den 1 december fanns en konstsnöslinga på 500 meter och cirka 50 barn kunde börja sin skidträning och några veckor senare kunde man utöka slingan till 1,7 kilometer. Arbetet med produktionen av konstsnö och utkörning av snön sker helt ideellt.

– Tack vare klubbens medlemmar, byns företagare inom transport och grävningsbranschen kan skidåkningen leva vidare Årsunda trots mildare vintrar, avslutar Peter.

Så här såg det ut i december när det premiärtränades på konstsnö i Årsunda. FOTO: Årsunda IF.
Så här såg det ut i december när det premiärtränades på konstsnö i Årsunda. FOTO: Årsunda IF.

 

 

Siste nyheter

Vinnarna från SM-sprintstafetten i våras, Hugo Jacobsson och Oskar Svensson, är två av många från landslagsgrupperna som åker SM på rullskidor i Malmö. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Stjärntätt startfält på SM i Malmö

Det blir stjärntätt på citybanan vid Posthusplatsen i Malmö då SM på rullskidor avgörs 1–2 juli. Ett stort antal åkare från längdlandslagen tar chansen att tävla på årets SM, däribland Oskar Svensson...
Lager 157 Ski Team:s lag inför säsongen 2019-2020. Fr.v: Öyvind Moen Fjeld, Anton Karlsson, Andreas Holmberg, Marcus Johansson och Emil Persson. Framför ser vi Elin Mohlin och Britta Johansson Norgren. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Lager 157 Ski Team har startat upp sjätte säsongen

Lager 157 Ski Teams går in i sin sjätte säsong i Visma Ski Classics med Lager 157 som huvudsponsor – Vi är igång och har precis avslutat säsongens första läger i Ulricehamn, vi är laddade och känner ...