www.langd.se

Det är bäddat för fina förhållanden när Hornbergsloppet körs på lördag. FOTO: Årsunda IF.
Det är bäddat för fina förhållanden när Hornbergsloppet körs på lördag. FOTO: Årsunda IF.

Hornbergsloppet med nytt datum och mycket snö

Årsunda IF har i år valt flytta 42 kilometer långa långloppet Hornbergsloppet.
Klubben fick förra året ställa in loppet på grund av snöbrist och bestämde sig då för att flytta loppet till den 9 februari, då snötillgången brukar vara bättre. Ett lyckat drag med facit i hand.

Hornbergsloppet är seedningsgrundande för Vasaloppet och förutsättningarna i år är perfekta. Efteranmälan är möjlig fram till och med fredag eftermiddag.

– Skidklubbens nya pistmaskin sköter prepareringen av större delen slingan på 21 kilometer, berättar Peter Folkesson.

Hornbergsloppet gick en gång i tiden mellan Årsunda och Österfärnebo men sedan många år kör åkarna två varv på en 21 kilometer lång slinga i lätt kuperad terräng.

Inbjudan finns här.

– Klubben har också investerat i en snökanon vilket gjort att klubbens barn och ungdomar kan gå på snö tidigt på säsongen. Konstsnösatsningen har finansierats tack vare ett samarbete mellan Årsunda IF skidor, Sisu, Göranssonska stiftelserna och Sandvikens kommun, informerar Folkesson.

Den 1 december fanns en konstsnöslinga på 500 meter och cirka 50 barn kunde börja sin skidträning och några veckor senare kunde man utöka slingan till 1,7 kilometer. Arbetet med produktionen av konstsnö och utkörning av snön sker helt ideellt.

– Tack vare klubbens medlemmar, byns företagare inom transport och grävningsbranschen kan skidåkningen leva vidare Årsunda trots mildare vintrar, avslutar Peter.

Så här såg det ut i december när det premiärtränades på konstsnö i Årsunda. FOTO: Årsunda IF.
Så här såg det ut i december när det premiärtränades på konstsnö i Årsunda. FOTO: Årsunda IF.

 

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...
Här rullar Fredrik Erixon genom Tomelilla under sista dagen på sin 28 dagars rullskidresa genom Sverige.

Fredrik gjorde det han drömde om - en månad på rullskidor genom Sverige

28 dagar tog det för Fredrik Erixon att åka rullskidor från Karesuando till Smygehuk. – Jag var orolig för att kroppen inte skulle palla. Men faktum är att jag är starkare nu och det var egentligen a...