Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johannes Hösflot Kläbo kommer till VM som klar huvudfavorit till sprintguldet. Idag vann norrmannen närmast före italienaren Federico Pellegrino i Lahtis. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.
Johannes Hösflot Kläbo kommer till VM som klar huvudfavorit till sprintguldet. Idag vann norrmannen närmast före italienaren Federico Pellegrino i Lahtis. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ny seger för Kläbo - Teodor Peterson åtta

Johannes Hösflot Kläbo åkte mycket övertygande på världscupsprinten i Lahtis. Hårt utmanad av italienaren Pellegrino i finalen vann norrmannen ändå med kontroll.
Teodor Peterson visade att han är en man för VM med en åttondeplats.
– Helt klart en bra känsla, säger Teodor till SVT.

Att Johannes Hösflot Kläbo är klar huvudfavorit till guldet på sprinten på VM i Seefeld står helt klart. Idag var norrmannen snabbast dagen igenom i Lahtis.

Kläbo vann prologen, kvarten och semin. I finalen var Federico Pellegrino honom tätt i rygg in på upploppet men kunde inte rå på norrmannen i spurten. Norskt också på tredjeplatsen genom Finn Hågen Krogh som också han visade gryende VM-form.

Teodor Peterson, Johan Häggström och Martin Bergström gjorde upp om den sista VM-platsen i sprint och där visade Teodor att gammal är äldst.

Peterson var stark tia i prologen som bäste svensk sen klar tvåa bakom Krogh i kvarten. I semifinalen såg det länge ut som han också skulle greja en finalplats. Fjärdeplatsen i andra semin räckte dock inte för avancemang.

Teodor Peterson var bäst av de svenska sprintherrarna i Lahtis med en åttondeplats. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.
Teodor Peterson var bäst av de svenska sprintherrarna i Lahtis med en åttondeplats. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Kanske hade inte svenskarna riktigt det glid som behövdes idag. Det såg ut som de svenska åkarna hela tiden tappade lite in mot och på upploppet.

Peterson var ändå nöjd med vad han kunde visa upp idag.

– Helt klart en bra känsla idag. Det var roligt att det svarade bättre, säger Teodor och fortsätter;

– Det är ju roligare att vara med slåss om finalplatserna än att åka ut i kvalet.

Som laginsats var det en bra dag av de svenska herrarna. Alla klarade sig vidare från kvalet. I kvartsfinalerna såg kvartetten Oskar Svensson, Calle Halfvarsson, Viktor Thorn och Johan Häggström starka ut men räckte inte till över upploppet. Återigen, det såg inte ut som glidet var riktigt hundra procent.

Resultat

Världscupen Lahtis, Finland
Sprint fri stil
Herrar

1. Johannes Hösflot Kläbo
2. Federico Pellegrino
3. Finn Hågen Krogh
4. Eirik Brandsdal
5. Emil Iversen
6. Gleb Retivykh

8. Teodor Peterson
18. Oskar Svensson
20. Calle Halfvarsson
21. Johan Häggström
25. Viktor Thorn
28. Martin Bergström


Officiellt resultat

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...