Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
På söndagen är det dags för det tredje äldsta loppet i Visma Ski Classics - Jizerska 50. FOTO: Magnus Östh.
På söndagen är det dags för det tredje äldsta loppet i Visma Ski Classics - Jizerska 50. FOTO: Magnus Östh.

Visma Ski Classics fortsätter med Jizerska 50

Under söndagen är det dags för sjunde deltävlingen i Visma Ski Classics för säsongen - fem mil långa Jizerska i Tjeckien.
Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team och Petter Eliassen, Team BN Bank, är fortsatt i topp i Ski Classics-sammandraget.
Jizerska sänds direkt på kanal 9 från 08.35.

Jizerska 50, är ​​det tredje äldsta loppet i Visma Ski Classics efter Vasaloppet och Birkebeinerrennet. Den första tävlingen hölls 1968 då en liten grupp bergsklättrare kom med en idé om att organisera en skidlopp i området. Loppet hålls också för att hedra de 15 äventyrare som omkom i Peru 1970.

Britta Johansson Norgren toppar totalen på damsidan och har 700 poäng. Tvåan Astrid Öyre Slind har 585 och trean Katerina Smutna 565. Det är svenskt också på femte och sjätte plats genom Lina Korsgren, Team Ramudden och Elin Mohlin, Lager 157 Ski Team.

Petter Eliassen har 645 poäng och följs av tre åkare från Team Ragde Eiendom: Andreas Nygaard (579), Tord Asle Gjerdalen (510) och svenskhoppet Oskar Kardin (475). Andre svensk är Andreas Holmberg, Lager 157 på tionde plats.

Komplett totalställning finns här.

bana_jiz_19.jpg

banprofil_jiz_19.jpg

Fakta Jizerska 50

PLATS: Bedrichov, Tjeckien
DATUM: söndag 10 februari 2019
TV: Kanal 9 08.35
LIVESTREAM: play.vismaskiclassics.com
STARTTID: Damer 08.45, Herrar 09.00
DISTANS: 50 km klassisk stil
AKTIVA ÅR: 52
DELTAGARREKORD: 6 974
SPURTPRIS: Jizerka - 23 km
BERGSPRIS: Na Kneipě - 11 km, Klečové Louky - 31 km
SERVICESTATIONER: 5
WEBBPLATS: www.jiz50.cz

 

Siste nyheter

Linn Persson var bäst av de svenska tjejerna på sprinten i Holmenkollen med en åttondeplats. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Topp tio för Persson och Högberg i Kollen

Linn Persson och Elisabeth Högberg lyckades bäst av de svenska tjejerna vid världscupsprinten i Holmenkollen. Linn blev åtta och Elisabeth tia. – Det känns bra. De flesta hade lite svårt i dag, det k...
Tove Alexandersson och Erik Rost vann guld och Magdalena Olsson silver när VM-sprinten i skidorientering avgjordes i Piteå. FOTO: Mårten Lång/Svenska orienteringsförbundet.

Guld, guld och silver till Sverige på VM-sprinten

Tove Alexandersson och Erik Rost tog guld. Magdalena Olsson silver. Sprintdagen under VM i skidorientering i Piteå bjöd på stora svenska framgångar. – Detta är mitt femte raka VM-guld i sprint. Det k...