Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hudiksvalls IF kan bjuda på fina förhållanden när man arrangerar Volkswagen cup och Scandic cup till helgen. FOTO: Hudiksvalls IF.
Hudiksvalls IF kan bjuda på fina förhållanden när man arrangerar Volkswagen cup och Scandic cup till helgen. FOTO: Hudiksvalls IF.

Hudiksvall redo för cuptävlingar

Till helgen är det dags för cuptävlingar i Hudiksvall. Det är både den seniorcupen Volkswagen cup juniorcupen Scandic cup.
– Det är mycket fina förhållanden i Hudiksvall, trots den senaste  helgens värmebölja med regn, berättar Lasse ”Blixten” Jonsson från arrangerande Hudiksvalls IF.

Hudiksvalls IF står redo för cuptävlingarna för både  juniorer och seniorer till helgen.

– Nu är vi i uppbyggnadsfasen av Vallabyn som är en stor kostsam utmaning för de flesta arrangörer. Totalt rör det sig om ett trettiotal bodar samt uppställningsplatser åt fordon och tält, informerar Lasse Jonsson.

– Även om våran yppersta elit laddar för VM så är det för åkarna strax under en mycket viktig period framöver. Seniorer som visar bra resultat nu blir i allra högsta grad aktuella för nationell grupp vid världscupen i Falun och Scandinavisk  cupen i Madona, Lettland. Juniorerna har ju avverkat sitt VM, men är ju mitt i den nationella cupen och dom har ju även JSM i Sollefteå framför sig, säger ”Blixten”.

Totalställning i Volkswagen cup.

Totalställning i Scandic cup.

Mer info om cuphelgen finns här.

”Glada Hudik är redo att ta emot åkare och publik”, säger Lasse ”Blixten” Jonsson.
”Glada Hudik är redo att ta emot åkare och publik”, säger Lasse ”Blixten” Jonsson.

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...