Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
8-10 mars är det dags för ICA cup i Bollnäs med spännande tävlingar. FOTO: Björn Lans, balansfoto.se.
8-10 mars är det dags för ICA cup i Bollnäs med spännande tävlingar. FOTO: Björn Lans, balansfoto.se.

Stort intresse för Sveriges största skidfest för ungdomar i Bollnäs

Rehns BK arrangerar ICA cup i längdskidåkning för ålderklasserna 13-14 år helgen 8-10 mars vid Bollebergets skidstadion.
I skrivande stund har anmälningsläget ökat med drygt 20 procent jämfört med i fjol och prognosen tyder på närmare 500 deltagare, vilket gör tävlingarna till landets största i ungdomsklasserna. Det väntar spännande matcher i flera olika grenar under tre dagars tävlande.

– Dalaklubbarna som dominerat tävlingen stort de senaste åren kommer i år bli starkt utmanade av bland annat distrikten i Västerbotten och Jämtland-Härjedalen som mönstrat en rad talanger i 13- och 14-årsklasserna, menar speakern Jonas Anderson och fortsätter;
 
– Även om distrikten inte har lämnat definitiva deltagarnamn ännu kommer vi förhoppningsvis se Hudiksvalls IF:s Hugo Nilsson och Wille Långberg göra intressanta starter i klassen H14, utmanade av bland annat Nacka-Värmdö SK:s Gustav Skogsjö som nyligen vann Stockholms-DM i samma klass.

En nyhet för året är att Svenska skidförbundet efter önskan från distrikten har lyckats teckna avtal med gemensam vallaleverantör för hela tävlingen, vilket innebär att alla deltagare åker på samma vallafabrikat.

Tävlingarna går vid Bollebergets skidstadion. FOTO: Björn Lans, balansfoto.se.
Tävlingarna går vid Bollebergets skidstadion. FOTO: Björn Lans, balansfoto.se.

– Det är något vi jobbat för ett antal år. Det ger bl a en lägre totalkostnad, bättre logistik och ett miljömässigt hållbarare arrangemang, säger Jenny Limby på Svenska skidförbundet, som på sikt hoppas få fler ungdomar som fortsätter med längdskidåkning.

Det är tredje året som Rehns BK arrangerar ICA cup som tidigare gick under namnet Kalle Anka Cup. Evenemanget upplevs av många som något mycket mer än bara skidtävling eftersom de allra flesta deltagarna bor tillsammans under helgen som också bjuder på invigningsceremonier vid Brotorget, gemensam middag och underhållning.

– Att Rehns BK fått förtroendet att arrangera ICA cup betyder oerhört mycket för utvecklingen av längdskidåkning i Bollnäs och Hälsingland, menar tävlingsledaren Peter Rydesäter och nämner Bollebergets skidstadion som en viktig framgångsfaktor i samarbetet med ICA och Svenska skidförbundet.

Tävlingsledaren Peter Rydesäter. FOTO: Björn Lans, balansfoto.se.
Tävlingsledaren Peter Rydesäter. FOTO: Björn Lans, balansfoto.se.

– Vi ser fram emot en riktig folkfest i dagarna tre och det är jätteroligt med ett så stort intresse från ungdomarna, avslutar Rydesäter.

Tävlingsfakta: http://icacup.rehnsbk.se

Engagerad hejaklack under i ICA cup. FOTO: Björn Lans, balansfoto.se.
Engagerad hejaklack under i ICA cup. FOTO: Björn Lans, balansfoto.se.

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...