Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
8-10 mars är det dags för ICA cup i Bollnäs med spännande tävlingar. FOTO: Björn Lans, balansfoto.se.
8-10 mars är det dags för ICA cup i Bollnäs med spännande tävlingar. FOTO: Björn Lans, balansfoto.se.

Stort intresse för Sveriges största skidfest för ungdomar i Bollnäs

Rehns BK arrangerar ICA cup i längdskidåkning för ålderklasserna 13-14 år helgen 8-10 mars vid Bollebergets skidstadion.
I skrivande stund har anmälningsläget ökat med drygt 20 procent jämfört med i fjol och prognosen tyder på närmare 500 deltagare, vilket gör tävlingarna till landets största i ungdomsklasserna. Det väntar spännande matcher i flera olika grenar under tre dagars tävlande.

– Dalaklubbarna som dominerat tävlingen stort de senaste åren kommer i år bli starkt utmanade av bland annat distrikten i Västerbotten och Jämtland-Härjedalen som mönstrat en rad talanger i 13- och 14-årsklasserna, menar speakern Jonas Anderson och fortsätter;
 
– Även om distrikten inte har lämnat definitiva deltagarnamn ännu kommer vi förhoppningsvis se Hudiksvalls IF:s Hugo Nilsson och Wille Långberg göra intressanta starter i klassen H14, utmanade av bland annat Nacka-Värmdö SK:s Gustav Skogsjö som nyligen vann Stockholms-DM i samma klass.

En nyhet för året är att Svenska skidförbundet efter önskan från distrikten har lyckats teckna avtal med gemensam vallaleverantör för hela tävlingen, vilket innebär att alla deltagare åker på samma vallafabrikat.

Tävlingarna går vid Bollebergets skidstadion. FOTO: Björn Lans, balansfoto.se.
Tävlingarna går vid Bollebergets skidstadion. FOTO: Björn Lans, balansfoto.se.

– Det är något vi jobbat för ett antal år. Det ger bl a en lägre totalkostnad, bättre logistik och ett miljömässigt hållbarare arrangemang, säger Jenny Limby på Svenska skidförbundet, som på sikt hoppas få fler ungdomar som fortsätter med längdskidåkning.

Det är tredje året som Rehns BK arrangerar ICA cup som tidigare gick under namnet Kalle Anka Cup. Evenemanget upplevs av många som något mycket mer än bara skidtävling eftersom de allra flesta deltagarna bor tillsammans under helgen som också bjuder på invigningsceremonier vid Brotorget, gemensam middag och underhållning.

– Att Rehns BK fått förtroendet att arrangera ICA cup betyder oerhört mycket för utvecklingen av längdskidåkning i Bollnäs och Hälsingland, menar tävlingsledaren Peter Rydesäter och nämner Bollebergets skidstadion som en viktig framgångsfaktor i samarbetet med ICA och Svenska skidförbundet.

Tävlingsledaren Peter Rydesäter. FOTO: Björn Lans, balansfoto.se.
Tävlingsledaren Peter Rydesäter. FOTO: Björn Lans, balansfoto.se.

– Vi ser fram emot en riktig folkfest i dagarna tre och det är jätteroligt med ett så stort intresse från ungdomarna, avslutar Rydesäter.

Tävlingsfakta: http://icacup.rehnsbk.se

Engagerad hejaklack under i ICA cup. FOTO: Björn Lans, balansfoto.se.
Engagerad hejaklack under i ICA cup. FOTO: Björn Lans, balansfoto.se.

 

Siste nyheter

Charlotte Kalla är Sveriges mest omskrivna idrottare det senaste året. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Charlotte Kalla Sveriges mest omskrivna idrottare

För första gången på nio är är det tjej i topp på listan över Sveriges mest omskrivna idrottsprofiler. Det är Charlotte Kalla som brutit den manliga dominansen på listan. – Ett riktigt stort erkänna...
Piteå Elit, med fixstjärnan Charlotte Kalla, beskriver i ett pressmeddelande vad som ligger bakom föreningens position i skidsverige. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Så jobbar Piteå Elit

Piteå Elit har under lång tid varit framträdande inom svensk längdskidåkning med Charlotte Kalla som den stora stjärnan. Nyligen blev klubben rankad som nummer ett bland Sveriges skidklubbar av skids...
Johan Ekberg vann Gålörullen före Jonathan Hedbys och Robert Brundin. FOTO: Andreas Karlsson.

Världens bästa junior vann Gålörullen

För ett par veckor sedan avgjordes sista deltävlingen i Snö & Tö Rullskidstour - Gålörullen. Vinnare i finalen blev Johan Ekberg och Elin Mcallan. Totalvinnare av touren blev Jonathan Hedbys och Jenn...