Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Tjejskidan körs på Täby Konstsnöspår under lördagen. FOTO: Sundbybergs IK skidor.
Tjejskidan körs på Täby Konstsnöspår under lördagen. FOTO: Sundbybergs IK skidor.

Tjejfest på Täby Konstsnöspår

I morgon lördag 16 februari träffas Stockholms skidtjejer på Täby Konstsnöspår för året tjejfest i längdåkningssammanhang.
Det är dags för Tjejskidan - som arrangeras av Sundbybergs IK skidor.

Först ut är tävlingsklasserna på 15 och 5 kilometer. Där finner vi  starka representanter både från ungdomar i Stockholm, som Tove Karlsson, Täby IS som kom tvåa på DM och tvåa på stafetten under USM i Falköping och från D 50-klassen Karin Marell, Sundbybergs IK skidor som vann Nacka Värmdöloppet i sin klass och även Bravura Ski Marathon.

Sedan är det dags för motionsklasserna som också åker 15 respektive 5 kilometer. För de som åker
15 kilometer innebär Tjejskidan också en sista möjlighet att seeda sig till Tjejvasan nästa helg.

Tjejskidan arrangeras av Sundbybergs IK skidor som är en av Stockholms mest aktiva längdskidklubbar och har en bred verksamhet med aktiva i alla åldrar. Klubbens ledord är Träna – Tävla – Trivas och Tjejskidan är en tävling där både tävla och trivas står i fokus.

– En tävling som Tjejskidan kan inte genomföras utan ett stort engagemang från klubbens aktiva och medlemmar och på plats imorgon har vi mångårige tävlingsledaren Anders Börjesjö som stöttas av klubbens ungdomar och andra aktiva med allt från nummerlappsutdelning, tidtagning, drickalangning och servering, säger Annika Svensson från arrangörsstaben.

Läs mer om Tjejskidan här.

 

Siste nyheter

Pontus Nordström spurtade hem segern i Engelbrektsrullen före Tom Fahlén till vänster och Daniel Richardsson till höger. FOTO: Jörgen Hjerpe.

Pontus Nordström spurtvann Engelbrektsrullen

Fyra mil långa Engelbrektsrullen kördes på lördagen och i herrklassen blev det spurtavgörande mellan fem åkare där Pontus Nordström, Östervåla IF/Team Serneke var starkast. Damklassen tog Malin Hedlu...
Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...