www.langd.se

Tjejskidan körs på Täby Konstsnöspår under lördagen. FOTO: Sundbybergs IK skidor.
Tjejskidan körs på Täby Konstsnöspår under lördagen. FOTO: Sundbybergs IK skidor.

Tjejfest på Täby Konstsnöspår

I morgon lördag 16 februari träffas Stockholms skidtjejer på Täby Konstsnöspår för året tjejfest i längdåkningssammanhang.
Det är dags för Tjejskidan - som arrangeras av Sundbybergs IK skidor.

Först ut är tävlingsklasserna på 15 och 5 kilometer. Där finner vi  starka representanter både från ungdomar i Stockholm, som Tove Karlsson, Täby IS som kom tvåa på DM och tvåa på stafetten under USM i Falköping och från D 50-klassen Karin Marell, Sundbybergs IK skidor som vann Nacka Värmdöloppet i sin klass och även Bravura Ski Marathon.

Sedan är det dags för motionsklasserna som också åker 15 respektive 5 kilometer. För de som åker
15 kilometer innebär Tjejskidan också en sista möjlighet att seeda sig till Tjejvasan nästa helg.

Tjejskidan arrangeras av Sundbybergs IK skidor som är en av Stockholms mest aktiva längdskidklubbar och har en bred verksamhet med aktiva i alla åldrar. Klubbens ledord är Träna – Tävla – Trivas och Tjejskidan är en tävling där både tävla och trivas står i fokus.

– En tävling som Tjejskidan kan inte genomföras utan ett stort engagemang från klubbens aktiva och medlemmar och på plats imorgon har vi mångårige tävlingsledaren Anders Börjesjö som stöttas av klubbens ungdomar och andra aktiva med allt från nummerlappsutdelning, tidtagning, drickalangning och servering, säger Annika Svensson från arrangörsstaben.

Läs mer om Tjejskidan här.

 

Siste nyheter

anna_johan_vlcoacher

Anna och Johan Olsson nya officiella Vasaloppscoacher

Vasaloppet har sedan 2014 utnämnt certifierade coacher för att erbjuda kvalitetssäkrad träningsrådgivning. Det är en skara med gedigen kunskap som nu förstärks ytterligare när Anna och Johan Olsson ti...
Alfred Buskqvist och Marcus Johansson gjorde upp om segern på rullskid-SM:s masstart och Marcus tog hem spurten. FOTO: Svenska skidförbundet.

Guld till Marcus Johansson och Olivia Hansson på SM i masstart

Årets huvudsäsong för rullskidor avslutades under söndagen i Skövde med SM i masstart långdistans. Tävlingarna var även finalen för årets STS Roll Cup. Marcus Johansson, Ulricehamns IF och Olivia Han...
Johan Ekberg och Truls Gisselman vann dubbelt i juniorklassen på rullskidvärldscupens final. Ekberg blev också totalvinnare. FOTO: Svenska skidförbundet.

Svensk dubbel för både damseniorerna och herrjuniorerna

Det blev en fantastisk avslutning för svensk del på rullskidvärldscupens minitour i Italien. Linn Sömskar och Moa Olsson tar en dubbel likaså Johan Ekberg och Truls Gisselman. Johan vann också totala ...