Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det är fina förhållanden vid Jarlstugan i Rättvik inför skicross-sprinten på lördag. FOTO: John Vikman.
Det är fina förhållanden vid Jarlstugan i Rättvik inför skicross-sprinten på lördag. FOTO: John Vikman.

Skicrossprint på nyrenoverad skidarena i Rättvik

IK Jarl Rättvik har inte arrangerat Jarlloppet på några år. Men nu kommer man tillbaka med Jarlloppet skicross på lördag.
– Det är enkel sprinttävling i skejt med en prolog och sedan placeras man i A-, B-, C-final och så vidare, berättar John Vikman från IK Jarl.

– Vi har grymt fina förhållanden på vår nyrenoverade skidarena vid Jarlstugan nu, informerar John.

I och med att loppet går dagen innan Ungdomsvasan så har man i IK Jarl förhoppning om att familjer som är i området i samband med Ungdomsvasan passar på att även köra denna tävlingen dagen innan.

– Tävlingen klaras av på några timmar och är i fristil så att man kan ta andra skidor än de som ska användas på Ungdomsvasan. Allt för att passa in dagen innan och det ska kännas kul och enkelt att delta, säger John Vikman.

Först genomförs en prolog och därefter placeras åkarna i A,B,C final och så vidare efter sin prologtid. Det blir med andra ord ingen sprintstege. HD 0-8 åker två prologer, ej heat. Det finns också en Öppen klass för alla åldrar. Här kan till exempel ledare och föräldrar testa på att åka en skicross-sprint.

Anmälan ska ske senast i morgon onsdag 20 februari. Det är ingen efteranmälan så gäller att skynda på med anmälan.

Inbjudan finns här.

Här går delar av banan vid Jarlloppet skicross-sprinten på lördag. FOTO: John Vikman.
Här går delar av banan vid skicross-sprinten på lördag. FOTO: John Vikman.

 

 

Siste nyheter

Moa Lundgren vann sprinten vid Volkswagen cup i Kalix på fredagen. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Grate och Lundgren sprintvinnare i Kalix

IFK Umeå hade fina framgångar under Volkswagen cup-finalen i Kalix under fredagen. I herrklassen vann Marcus Grate före Martin Bergström och på damsidan triumferade Moa Lundgren.
Johan Häggström blev fin finalfemma i Quebec och gratulerar Johannes Hösflot Kläbo till segern. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Kläbo dominerade som vanligt - Häggström finalfemma

Johannes Hösflot Kläbo dominerade världscupsprinten i Quebec och drygade ut ledningen i totalvärldscupen mot Alexander Bolshunov. Piteå elits Johan Häggström imponerade med att gå till final där han ...
Svensk sprintsuccén i Kanada med trion Jonna Sundling, Stina Nilsson och Maja Dahlqvist. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Svensk succétrippel av Stina, Maja och Jonna!

De svenska sprintdamerna har haft en fantastisk säsong och idag var den än mer fantastisk. Stina Nilsson vann världscupsprinten i Québec, Kanada, före Maja Dahlqvist och Jonna Sundling och Frida Karl...