Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Kommer Iívo Niskanen att försvara sitt VM-guld på 15 kilometer klassiskt i eftermiddag? FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.
Kommer Iívo Niskanen att försvara sitt VM-guld på 15 kilometer klassiskt i eftermiddag? FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Niskanen är favorit - vad kan Halfvarsson göra?

Kan de svenska herrarna ta med sig lite av energin som Frida Karlsson skapade med sitt fantastiska VM-lopp i går.
Det får vi se när 15 kilometer klassisk stil med individuell start står på programmet i eftermiddag.
Favorit är den försvarande världsmästaren Iivo Niskanen, Finland.

Precis som för damerna väntar ett tufft lopp med långsam snö där det gäller att jobba varje meter av banan.

I favoritsätet sitter finländaren Iivo Niskanen, de regerande världsmästaren från Lahtis 2017. Huvudutmanare på pappret är ryske Alexander Bolshunov. Tre norska åkare är också med i medaljkampen: Martin Johnsrud Sundby, Emil Iversen och Didrik Tönseth. Kanske också skiathlonvinnaren Sjur Röthe.

Några andra duktiga klassiska åkare in fältet är kazaken Alexey Poltoranin och italienaren Francesco de Fabiani.

Niskanen är grym på att plocka ut allt vad som finns av krafter i kroppen på en individuellt lopp. Det kan definitivt bli avgörande på eftermiddagens lopp.

Hela den svenska kvartetten har kapacitet för topp 15 och hoppet finns förstås att det ska stämma till hundra procent för någon eller några av åkarna. Störst inneboende kapacitet sitter Calle Halfvarsson på.

15 kilometer klassiskt är också loppet som Calle haft som huvudmål på mästerskapet.

En lopp där det gäller att bara fokusera framåt utan att bry sig om åkare runt omkring sig är kanske precis vad Sågmyrasonen Halfvarsson behöver nu. Kommer Calle bra in i loppet och får positiva tidsrapporter jämfört med två minuter startande Niskanen kan det räcka långt.

Kan Calle Halfvarsson få till en efterlängtad fullträff på 15-kilometersloppet? FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.
Kan Calle Halfvarsson få till en efterlängtad fullträff på 15-kilometersloppet? FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Jens Burman visade vinterns bästa form när han blev tionde man på skiathlonen. Han visade då också att den klassiska åkningen var bättre än tidigare i vinter. Det kan bli en ny topp tio för Jens.

Viktor Thorn lämnade klartecken för start i går efter sin förkylning som stoppade honom från start i sprintstafetten. Även Viktor är en man för topp tio.

Har Daniel Rickardsson tagit ytterligare ett steg uppåt i form. Ja, det är svårt att sia om. Om inte är topp 15 vad vi har att vänta av Daniel.

Första start i loppet är 14.00.

De svenska åkarna startar med följande startnummer:

36. Jens Burman

39. Daniel Rickardsson

50. Calle Halfvarsson

58. Viktor Thorn

Startlista finns här.

 

Siste nyheter

klaralvloppet_live19

Se Klarälvsloppet live här!

Nio mil långa Klarälvsloppet startar 09.00 på söndagen och sändningen startar 08.45.  Du ser loppet live i spelaren nedan.
teaser_theroadahead

En teaser för filmen Rullskidor genom Sverige

I somras åkte Fredrik Erixon rullskidor från Karesuando till Smygehuk på 28 dagar. Den 10 februari är det premiär för filmen - The Road Ahead - om hans äventyr. Redan nu finns dock en kort teaser som ...
vw_ucup_logo

Volkswagen ny titelsponsor till nationell ungdomscup

Svenska Skidförbundet längds nationella ungdomscup för 13–14-åringar får en ny titelsponsor genom Volkswagen Transportbilar och döps om till Volkswagen Ungdomscup. – Vi ser fram emot att vara en del ...