Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jens Burman är ett svenskhopp inför VM-femmilen i Seefeld. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.
Jens Burman är ett svenskhopp inför VM-femmilen i Seefeld. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Vad kan svenska herrarna göra på VM-femmilen?

VM i Seefeld avslutas idag med femmilen i fri stil och masstart och Sverige kommer till start med följande kvartett: Jens Burman, Daniel Rickardsson, Björn Sandström och Calle Halfvarsson.

Efter hur mästerskapet sett ut hittills kan vi inte ha allt för stora förhoppningar på att de svenska herrarna ska slåss om medaljer.

Jens Burman är den i kvartetten som visat mest stabil form och kanske också den vi ska ha mest förhoppningar på. Jens blev elva på 15 kilometer och tionde man på 30 kilometer skiathlon i inledningen på mästerskapet.

Calle Halfvarsson flaggade efter stafetten att han skulle avsluta mästerskapet och åka hem. Nu står han ändå på start.

– Jag tänkte lite fram och tillbaka. Jag var så besviken efter stafetten, kommenterar Calle för SVT.

– När jag fick smälta det lite så ändrade jag mig. Det ska bli rolig utmaning. Jag hoppas att det jag gjorde igår får igång kroppen.

Om taktiken säger Calle så här:

– Jag ska bara ligga i klungan så länge det går.

Daniel Rickardsson kände sig i bra form efter SM men har inte fått ut det på mästerskapet. Daniel har dock förhoppningar att det ska släppa nu.

Fjärde svensk till start är Björn Sandström.

Bland favoriter har vi förstås norrmännen Sjur Röthe och Martin Johnsrud Sundby samt Simen Hegstad Krüger och Hans Christer Holund som är utvilade och kliver in i mästerskapet på den sista dagen.

Andra åkare i kamp om medaljerna är schweizaren Dario Cologna, fransmännen Maurice Manificat och Clement Parisse, britten Andrew Musgrave, kanadensaren Alex Harvey som avslutar sin karriär i vinter och ryssarna Evgeniy Belov och Denis Spitsov.

Femmilen startar 13.00

De svenska herrarna har följande startnummer:

10. Calle Halfvarsson

17. Daniel Rickardsson

20. Jens Burman

38. Björn Sandström

Komplett startlista finns här.

 

Siste nyheter

Moa Lundgren vann sprinten vid Volkswagen cup i Kalix på fredagen. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Grate och Lundgren sprintvinnare i Kalix

IFK Umeå hade fina framgångar under Volkswagen cup-finalen i Kalix under fredagen. I herrklassen vann Marcus Grate före Martin Bergström och på damsidan triumferade Moa Lundgren.
Johan Häggström blev fin finalfemma i Quebec och gratulerar Johannes Hösflot Kläbo till segern. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Kläbo dominerade som vanligt - Häggström finalfemma

Johannes Hösflot Kläbo dominerade världscupsprinten i Quebec och drygade ut ledningen i totalvärldscupen mot Alexander Bolshunov. Piteå elits Johan Häggström imponerade med att gå till final där han ...
Svensk sprintsuccén i Kanada med trion Jonna Sundling, Stina Nilsson och Maja Dahlqvist. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Svensk succétrippel av Stina, Maja och Jonna!

De svenska sprintdamerna har haft en fantastisk säsong och idag var den än mer fantastisk. Stina Nilsson vann världscupsprinten i Québec, Kanada, före Maja Dahlqvist och Jonna Sundling och Frida Karl...