Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Öberg var bara sex tiondelar från bronset på VM-sprinten i Östersund. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Hanna Öberg var bara sex tiondelar från bronset på VM-sprinten i Östersund. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Starka VM-lopp av Öberg och Brorsson som fyra och femma

Hanna Öberg var snubblande nära ett VM-brons på sprinten i Östersund.
Öberg var bara 0,6 sekunder bakom tyska Laura Dahlmaier på tredjeplatsen. Mona Brorsson tog femteplatsen drygt åtta sekunder bakom Öberg.
Slovakiska Anastasija Kuzmina vann före Ingrid Landmark Tandrevold, Norge.

Det såg ut länge ut som Hanna Öberg skulle greja en bronspeng men hon blev snuvad på den av sent startande Laura Dahlmaier som sköt fullt. Hanna som hade en bom, ett kantskott, var till slut bara 0,6 sekunder från pallen.

– Det är klart att det är surt men jag är väldigt nöjd med min tävling och åkningen kändes bättre än i går, kommenterade Hanna för SVT.

Dahlmeier, som efter sjukdom inte har sin vanliga åkform, var 3,4 sekunder före Hanna när hon gav sig ut på spurtvarvet. Tyskan tappade alltså några sekunder men klarade ändå bronset.
Öberg grämde sig inte allt för mycket utan ser istället till vad dagens resultat kan bädda för på söndag.

– Det är ett jättebra utgångsläge inför söndagens jaktstart och då kommer jag att vara revanschlysten.

Hon går du ut 13,2 sekunder bakom Kuzmina, 3,5 efter Landmark Tandrevold och, som sagt, 0,6 efter Dahlmeier.

Toppläge inför jaktstarten har också Mona Brorsson efter dagens starka femteplats. Hon är  alltså 8,5 sekunder efter Öberg. Precis som Öberg hade Brorsson en bom idag men var riktigt stark i spåret. Hon tappade en del tid på skjutvallen men visar en åkform som aldrig förr. Och utan bommen hade det ju varit guld.

Mona Brorsson gjorde ett topplopp och blev VM-femma. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.Mona Brorsson gjorde ett topplopp och blev VM-femma. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

– Jag trodde inte att jag skulle kunna åka så snabbt, jag är supernöjd, sa Brorsson till SVT och fortsatte:

– Den bommen var en aning onödig.

Linn Persson och Anna Magnusson hade båda tre bom och blev 42:a och 43:a. Duon hade ganska bra fart i spåret och har möjlighet till avancemang på jaktstarten.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Moa Lundgren vann sprinten vid Volkswagen cup i Kalix på fredagen. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Grate och Lundgren sprintvinnare i Kalix

IFK Umeå hade fina framgångar under Volkswagen cup-finalen i Kalix under fredagen. I herrklassen vann Marcus Grate före Martin Bergström och på damsidan triumferade Moa Lundgren.
Johan Häggström blev fin finalfemma i Quebec och gratulerar Johannes Hösflot Kläbo till segern. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Kläbo dominerade som vanligt - Häggström finalfemma

Johannes Hösflot Kläbo dominerade världscupsprinten i Quebec och drygade ut ledningen i totalvärldscupen mot Alexander Bolshunov. Piteå elits Johan Häggström imponerade med att gå till final där han ...
Svensk sprintsuccén i Kanada med trion Jonna Sundling, Stina Nilsson och Maja Dahlqvist. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Svensk succétrippel av Stina, Maja och Jonna!

De svenska sprintdamerna har haft en fantastisk säsong och idag var den än mer fantastisk. Stina Nilsson vann världscupsprinten i Québec, Kanada, före Maja Dahlqvist och Jonna Sundling och Frida Karl...