www.langd.se

Johannes Thingnes Bö jublar efter guldet på VM-sprinten i Östersund. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Johannes Thingnes Bö jublar efter guldet på VM-sprinten i Östersund. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Guld till Thingnes Bö - svenskarna långt efter

Det blev ingen lyckad VM-sprint för de svenskan skidskyttarna i Östersund.
Sebastian Samuelsson blev bäste svensk som 29:a efter tre bommar i stående.
– Jag klarade inte av det idag, kommenterade Samuelsson för SVT.
Vann gjorde favoriten Johannes Thingnes Bö, Norge.

Johannes Thingnes Bö vann, trots en bom, 13,7 sekunder före ryske Alexander Loginov. Bronset gick till fransosen Quentin Fillon Maillet. De sju åkarna närmast bakom Thingnes Bö sköt alla fullt.

Sebastian Samuelsson öppnade loppet bra med snabb åkning och fullt hus i liggande. I stående sprack det dock.

– Jag åkte bra första varvet och då var känslan bra. Allting gick så fort och jag vet inte riktigt  vad som hände. Jag klarade inte av det idag. I dag är jag besviken med tre bommar i stående, sa Samuelsson till SVT Sport.

Tre bommar i stående förstörde för Sebastian Samuelsson under VM-sprinten. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.Tre bommar i stående förstörde för Sebastian Samuelsson under VM-sprinten. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Andre svensk blev Jesper Nelin, med två bommar, som 41:a. Det blir nu Samuelsson och Nelin som får försöka avancera under söndagens jaktstart.

Jesper Lindström som 66:a och Peppe Femling på 86:e plats kvalificerade sig inte - 60 åkare för åka jaktstarten. Lindström bommade tre skott och Femling hade hela fem bommar.

Landslagets skjuttränare Johan Hagström var inte nöjd med vad hans killar visade på skjutvallen idag.

– Det är inte godkänt. Vi hade hoppats på något mer. De borde skjuta bättre. Sebastian åker väldigt fort och är i bra form, så vi får hoppas han kan göra någonting imorgon, kommenterade Hagström för SVT.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Linn Persson var bäst av de svenska tjejerna på sprinten i Holmenkollen med en åttondeplats. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Topp tio för Persson och Högberg i Kollen

Linn Persson och Elisabeth Högberg lyckades bäst av de svenska tjejerna vid världscupsprinten i Holmenkollen. Linn blev åtta och Elisabeth tia. – Det känns bra. De flesta hade lite svårt i dag, det k...
Tove Alexandersson och Erik Rost vann guld och Magdalena Olsson silver när VM-sprinten i skidorientering avgjordes i Piteå. FOTO: Mårten Lång/Svenska orienteringsförbundet.

Guld, guld och silver till Sverige på VM-sprinten

Tove Alexandersson och Erik Rost tog guld. Magdalena Olsson silver. Sprintdagen under VM i skidorientering i Piteå bjöd på stora svenska framgångar. – Detta är mitt femte raka VM-guld i sprint. Det k...
Tove Alexandersson vann guldet på VM-långdistansen i skidorientering. Här tillsammans med tvåan Alena Trapeznikova och trean Mariya Kechkina, båda Ryssland. FOTO: Mårten Lång/Svenska orienteringsförbundet.

Överlägset VM-guld till Tove Alexandersson på långdistans

Tove Alexandersson krossade allt motstånd när VM i skidorientering i Piteå inleddes med långdistans. Segermarginalen blev över sex minuter. – Det känns jättekul. Det var en riktigt rolig långdistansb...