Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jämtland-Härjedalen segrade i Ica cup i Bollnäs. FOTO: Arrangören.
Jämtland-Härjedalen segrade i Ica cup i Bollnäs. FOTO: Arrangören.

Jämtland-Härjedalen segrade i Sveriges största skidfest för ungdomar

I skuggan av VM, Vasalopp och SM har den nya generationens längdåkare gjort upp om vilket som är Sveriges bästa distrikt i tävlingen Ica cups riksfinaler som arrangerats av Rehns BK vid Bollebergets skidstadion i Bollnäs.
Tävlingarna mönstrade nytt deltagarrekord med drygt 430 deltagare i ålderklassen 13-14 år.

Segrade gjorde Jämtland-Härjedalen före Norrbotten på andra plats och Uppland på tredje, men evenemanget är mer än ”bara” en skidtävling.

Norrbotten 2a_1200.jpg
Norrbotten blev tvåa…

uppland_3.jpg
… och Uppland trea.

Fokus vid finalhelgen ligger på distriktstävlingen, sammanhållning och gemenskap. Här får ungdomarna chansen att tävla som ett lag genom både individuella lopp och stafetter, samtidigt som alla bor tillsammans och knyter vänskapsband och gemenskap för många års kommande tävlingar.

ICA cup är en rikstäckande tävling som innehåller många olika moment för ålderskategorin 13–14 år. Tävlingen är uppdelad i två steg, en kvalificering i respektive distrikt och en riksfinal.

Följande tävlingsmoment ingår i finalhelgen som spänner över tre dagar:
Distanslopp, individuell start ca 3,5 km
Skicross, individuell start ca 600m
Sprint, individuell start, ca 500 m
Lång stafett, 4x2,0 km
Kort stafett, 4x1,0 km
Skicross-stafett, 4xskicrossbanan

Det blev en spännande upplösning på söndagens stafett då Bohuslän-Dal ledde sammandraget efter två tävlingsdagar, men fick ge sig i distriktskampen påhejade av en stor publik.

I delmomenten kan nämnas att Dalarna 3 tog hem segern i den långa stafetten med Eddie Pettersson, Tuva Furunäs, Jonatan Lindberg och Linnea Björkman i laget.

Västerbotten 1 segrade i korta stafetten med Emil Sehlstedt, Ida Åström, Elias Malm och Maja Lundholm. I båda fallen före nämnda Jämtland-Härjedalen på andra plats.

Många goda individuella insatser har gjorts under Ica cups riksfinaler av Sveriges kommande skidstjärnor. Förmågorna är av resultatlistorna att döma väl spridda över landet.
 
Samtliga resultat: http://icacup.rehnsbk.se/resultat/

Livesändningar från alla tävlingsdagar: https://play.staylive.se/rehnsbk

 

Siste nyheter

Moa Lundgren vann sprinten vid Volkswagen cup i Kalix på fredagen. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Grate och Lundgren sprintvinnare i Kalix

IFK Umeå hade fina framgångar under Volkswagen cup-finalen i Kalix under fredagen. I herrklassen vann Marcus Grate före Martin Bergström och på damsidan triumferade Moa Lundgren.
Johan Häggström blev fin finalfemma i Quebec och gratulerar Johannes Hösflot Kläbo till segern. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Kläbo dominerade som vanligt - Häggström finalfemma

Johannes Hösflot Kläbo dominerade världscupsprinten i Quebec och drygade ut ledningen i totalvärldscupen mot Alexander Bolshunov. Piteå elits Johan Häggström imponerade med att gå till final där han ...
Svensk sprintsuccén i Kanada med trion Jonna Sundling, Stina Nilsson och Maja Dahlqvist. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Svensk succétrippel av Stina, Maja och Jonna!

De svenska sprintdamerna har haft en fantastisk säsong och idag var den än mer fantastisk. Stina Nilsson vann världscupsprinten i Québec, Kanada, före Maja Dahlqvist och Jonna Sundling och Frida Karl...