Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Pallen efter jaktstarten I Östersund: Tvåan Johannes Thingnes Bö, segraren Dmytro Pidruchnyi och trean Quentin Fillon Maillet. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Pallen efter jaktstarten I Östersund: Tvåan Johannes Thingnes Bö, segraren Dmytro Pidruchnyi och trean Quentin Fillon Maillet. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Pidruchnyi vann när Bö bommade - Samuelsson 16:e

Ukrainaren Dmytro Pidruchnyi tog en skrällseger på jaktstarten vid skidskytte-VM i Östersund. När favoriten Johannes Thingnes Bö sköt bort sig tog ukrainaren chansen.
– Jag kan inte förklara mina känslor just nu. Sista varvet var galet. Jag trodde inte på det och var säker på att Bö skulle jaga ikapp mig, sa segraren till SVT.

Innan dagens seger hade Pidruchnyi aldrig varit på pallen i vare sig världscup eller mästerskap.

Johannes Thingnes Bö var på väg mot en programenlig och klar seger när han sköt tre bom med en ledning på 56 sekunder ner till den jagande klungan vid fjärde skyttet.

– Jag har full kontroll på de andra och vet att jag har möjlighet att vinna med två bom, men så blir det tre. Det är dåligt skytte. Jag vet inte vad det beror på, berättade Bö för SVT.

När Ukrainaren Pidruchnyi som ensam åkare i den jagande klungan sköt fullt fick han gå ut med en ledning på 15 sekunder till Bö. Han klarade att hålla undan och vann med åtta sekunders marginal till Bö. Bronset grejade fransmannen Quentin Fillon Maillet precis före Tarjei Bö.

Sebastian Samuelsson avancerade från 29:e till 16:e plats med tre bommar i protokollet.

– Jag åkte fort i dag igen. Formen är god. Men jag får träna lite skytte och ladda om för resterande tävlingar. Jag är nästan där, men inte riktigt, kommenterade Samuelsson för SVT.

Även Jesper Nelin hade bra fart i spåret och slutade 33:a med startnummer 41. Facit på skjutvallen var dock hela fem bom.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Moa Lundgren vann sprinten vid Volkswagen cup i Kalix på fredagen. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Grate och Lundgren sprintvinnare i Kalix

IFK Umeå hade fina framgångar under Volkswagen cup-finalen i Kalix under fredagen. I herrklassen vann Marcus Grate före Martin Bergström och på damsidan triumferade Moa Lundgren.
Johan Häggström blev fin finalfemma i Quebec och gratulerar Johannes Hösflot Kläbo till segern. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Kläbo dominerade som vanligt - Häggström finalfemma

Johannes Hösflot Kläbo dominerade världscupsprinten i Quebec och drygade ut ledningen i totalvärldscupen mot Alexander Bolshunov. Piteå elits Johan Häggström imponerade med att gå till final där han ...
Svensk sprintsuccén i Kanada med trion Jonna Sundling, Stina Nilsson och Maja Dahlqvist. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Svensk succétrippel av Stina, Maja och Jonna!

De svenska sprintdamerna har haft en fantastisk säsong och idag var den än mer fantastisk. Stina Nilsson vann världscupsprinten i Québec, Kanada, före Maja Dahlqvist och Jonna Sundling och Frida Karl...