www.langd.se

Pallen efter jaktstarten I Östersund: Tvåan Johannes Thingnes Bö, segraren Dmytro Pidruchnyi och trean Quentin Fillon Maillet. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Pallen efter jaktstarten I Östersund: Tvåan Johannes Thingnes Bö, segraren Dmytro Pidruchnyi och trean Quentin Fillon Maillet. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Pidruchnyi vann när Bö bommade - Samuelsson 16:e

Ukrainaren Dmytro Pidruchnyi tog en skrällseger på jaktstarten vid skidskytte-VM i Östersund. När favoriten Johannes Thingnes Bö sköt bort sig tog ukrainaren chansen.
– Jag kan inte förklara mina känslor just nu. Sista varvet var galet. Jag trodde inte på det och var säker på att Bö skulle jaga ikapp mig, sa segraren till SVT.

Innan dagens seger hade Pidruchnyi aldrig varit på pallen i vare sig världscup eller mästerskap.

Johannes Thingnes Bö var på väg mot en programenlig och klar seger när han sköt tre bom med en ledning på 56 sekunder ner till den jagande klungan vid fjärde skyttet.

– Jag har full kontroll på de andra och vet att jag har möjlighet att vinna med två bom, men så blir det tre. Det är dåligt skytte. Jag vet inte vad det beror på, berättade Bö för SVT.

När Ukrainaren Pidruchnyi som ensam åkare i den jagande klungan sköt fullt fick han gå ut med en ledning på 15 sekunder till Bö. Han klarade att hålla undan och vann med åtta sekunders marginal till Bö. Bronset grejade fransmannen Quentin Fillon Maillet precis före Tarjei Bö.

Sebastian Samuelsson avancerade från 29:e till 16:e plats med tre bommar i protokollet.

– Jag åkte fort i dag igen. Formen är god. Men jag får träna lite skytte och ladda om för resterande tävlingar. Jag är nästan där, men inte riktigt, kommenterade Samuelsson för SVT.

Även Jesper Nelin hade bra fart i spåret och slutade 33:a med startnummer 41. Facit på skjutvallen var dock hela fem bom.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Linn Persson var bäst av de svenska tjejerna på sprinten i Holmenkollen med en åttondeplats. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Topp tio för Persson och Högberg i Kollen

Linn Persson och Elisabeth Högberg lyckades bäst av de svenska tjejerna vid världscupsprinten i Holmenkollen. Linn blev åtta och Elisabeth tia. – Det känns bra. De flesta hade lite svårt i dag, det k...
Tove Alexandersson och Erik Rost vann guld och Magdalena Olsson silver när VM-sprinten i skidorientering avgjordes i Piteå. FOTO: Mårten Lång/Svenska orienteringsförbundet.

Guld, guld och silver till Sverige på VM-sprinten

Tove Alexandersson och Erik Rost tog guld. Magdalena Olsson silver. Sprintdagen under VM i skidorientering i Piteå bjöd på stora svenska framgångar. – Detta är mitt femte raka VM-guld i sprint. Det k...
Tove Alexandersson vann guldet på VM-långdistansen i skidorientering. Här tillsammans med tvåan Alena Trapeznikova och trean Mariya Kechkina, båda Ryssland. FOTO: Mårten Lång/Svenska orienteringsförbundet.

Överlägset VM-guld till Tove Alexandersson på långdistans

Tove Alexandersson krossade allt motstånd när VM i skidorientering i Piteå inleddes med långdistans. Segermarginalen blev över sex minuter. – Det känns jättekul. Det var en riktigt rolig långdistansb...