Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ebba Andersson är titelförsvarare i Volkswagen Tour. FOTO: Michael Renström.
Ebba Andersson är titelförsvarare i Volkswagen Tour. FOTO: Michael Renström.

Volkswagen Tour blir tv-sänd skidfest!

Det är dukat för en riktig skidfest när den svenska skideliten möter upp för Volkswagen Tour och SM 30/50 km i Gällivare 28-31 mars.
Tävlingarna direktsänds i Expressen TV med den populära studion Skidsnack på plats på Hellnerstadion samtliga tre tävlingsdagar!

– Fantastiskt kul att vi i samarbete med Expressen och Svenska Skidförbundet kan bjuda på en riktigt härlig avslutning på säsongen.  Expressens skidbevakning är i en klass för sig och det har varit något av en dröm för oss att få Volkswagen Tour tv-sänd och nu blir det exponering av tävlingarna för en miljonpublik, säger Stefan Nieminen, verksamhetschef för SportEvent Gällivare Lapland.

Volkswagen Tour består av tre deltävlingar och inleds med VW-sprinten som körs som kvällstävling 28 mars. Etapp två är SM 30/50 km som körs på en ny utmanande bana på Hellnerstadion. Touren avslutas sedan med den spektakulära monsterklättringen från Hellnerstadion, rakt upp för Fjällbranten till toppen av Dundret – en klättring på nästan 400 höjdmeter!

– Att få avsluta säsongen med alla svenska stjärnor på plats, det är en fullständig dröm. Jag ser verkligen fram emot helgen i Gällivare. Med tanke på hur framgångsrika svenskarna har varit i vinter, med världscupsegrar och VM-guld, kommer tävlingarna bli glödheta. Det ska bli kul att få ta SportExpressen TV:s tittare så nära dramat det bara går, säger Philip Gadd, Expressen TV.

På startlinjen i touren finns hela den svenska skideliten med VM-medaljörerna Frida Karlsson, Charlotte Kalla och Ebba Andersson i spetsen. Ebba är titelförsvarare i touren efter en imponerande insats i Dundrets branta slalompist.

– Det var kul men grymt jobbigt, så extremt brant. Har aldrig gjort någonting liknande tidigare, men det har verkligen varit roliga och jättefina tävlingar, hit vill jag komma tillbaka, sa Ebba efter att ha krossat allt motstånd i den brutala klättringen.

På herrsidan har Marcus Hellner vunnit samtliga tre upplagor av Volkswagen Tour, orubblig som ”King of the hill”. Marcus som la tävlingsskidorna på hyllan efter förra säsongen finns på plats även i år, nu som expert till kommentatorn Rickard Olsson i Expressen TV i den avslutande klättringen!

– Det ska bli spännande och kul att prova den här rollen och se de andra svettas uppför branten, det är ett riktigt kraftprov. Inte minst tjejerna har ju presterat fantastiskt bra resultat under säsongen och att få se Frida, Ebba och Charlotte fightas uppför Fjällbranten blir riktigt häftigt. Jättekul att Expressen gör den här satsningen och vi får en möjlighet att visa upp den härliga skidåkning som Gällivare kan erbjuda under vårvintern, säger Marcus.

Sändningarna från Gällivare går att se i SportExpressen TV både på webben samt i linjär-tv för de som har Com Hem eller Boxer.

 

Siste nyheter

Moa Lundgren vann sprinten vid Volkswagen cup i Kalix på fredagen. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Grate och Lundgren sprintvinnare i Kalix

IFK Umeå hade fina framgångar under Volkswagen cup-finalen i Kalix under fredagen. I herrklassen vann Marcus Grate före Martin Bergström och på damsidan triumferade Moa Lundgren.
Johan Häggström blev fin finalfemma i Quebec och gratulerar Johannes Hösflot Kläbo till segern. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Kläbo dominerade som vanligt - Häggström finalfemma

Johannes Hösflot Kläbo dominerade världscupsprinten i Quebec och drygade ut ledningen i totalvärldscupen mot Alexander Bolshunov. Piteå elits Johan Häggström imponerade med att gå till final där han ...
Svensk sprintsuccén i Kanada med trion Jonna Sundling, Stina Nilsson och Maja Dahlqvist. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Svensk succétrippel av Stina, Maja och Jonna!

De svenska sprintdamerna har haft en fantastisk säsong och idag var den än mer fantastisk. Stina Nilsson vann världscupsprinten i Québec, Kanada, före Maja Dahlqvist och Jonna Sundling och Frida Karl...